Най-добрите футболисти с номер 10 в класацията на Sesame

Източник: Pexels

Най-добрите футболисти във всеки отбор носят номер 10. Това бе и номера на Уилям Галас в Арсенал… Ако забравим този факт за момент, креативните играчи, носещи магията в атаката на всеки отбор предпочитат да има заветния номер на гърба си. Sezame online пък ви дава шанса да спечелите 10% повече, ако направите залог в права колонка на поне три футболни мача. Ето и кои са най-добрите играчи в историята на футбола с фанелка № 10 според родния ни букмейкър.

10. Месут Йозил

Статистиките никога не лъжат. Месут Йозил бе най-ефикасния плеймейкър в своята генерация, или поне по времето, когато носеше фланелката с номер 10 на Реал Мадрид. Той носеше и креативността във златните години на немския национален отбор, където Йоги Льов също му бе поверил сакралния номер.

9. Хуан Роман Рикелме

Един от най-мистичните футболисти за всички времена, Рикелме изкара три престоя в Бока Хуниорс, където е идолизиран от феновете и е поставен на по-висок пиедестал от Диего Марадона.

Аржентинецът разполагаше с изумителен контрол и око за паса, което може да бъде сравнено с най-добрите за всички времена.

8. Франческо Тоти

Безспорно, най-великият футболист играл само за един отбор през цялата си кариера. Освен с цветовете на Рома, Тоти се пребори да носи номер 10 и в италианския национален отбор, който винаги е разполагал с изумителни плеймейкъри.

Влиянието на Тоти на „Олимпико“ е безгранично, а класата му никога няма да бъде забравена. Тифозите на „вълците“ до идолизират и го считат за най-великия, който някога е обличал номер 10.

Под ръководството на Жозе Моуриньо, Рома отново е сред фаворитите за титлата на Sesame bet, а Тоти ще помага с каквото може от трибуните или с работата си като футболен агент.

7. Мишел Платини

Децата днес познават Мишел Платини от срамната му работа като президент на УЕФА, но той бе уникален футболист, също както нашия Боби Михайлов.

Платини бе необичаен плеймейкър с невероятен обхват на паса. Също така, французинът се славеше като изкусен майстор на статичните положения, а всеки вратар се страхуваше от прехвърлящия му удар. Освен висок брой асистенции, Мишел бе от халфовете, който често записват имената си в листата с голмайсторите. В топа на кариерата си, той бе безспорен номер 1 в света, което пък му донесе три поредни приза „Златна топка“.

6. Денис Беркамп

Феновете на Арсенал го нареждат до Тиенри Анри, въпреки че французинът е най-великия голмайстор в историята на клуба.

Анри пък заявява, че нидерландецът е най-добрият футболист, с който някога е играл.

Малцина притежават грацията на „не летящия холандец“, който омагьосваше всички фенове на великата игра през 90-те и в началото на новия бек. Той можеше да даде уникален извеждащ пас, но и задържаше топката сякаш тя е залепена за крака му. Беркамп бе една от първите звезди, която направи Висшата лига най-гледаното футболно първенство в света.

5. Роналдиньо

В началото на това хилядолетие, българските деца (а , може би, и всички други) бяха полудели по усмихнатия бразилец. Неговият финт „ластик“ се тренираше до припадък и бе признак за спортно майсторство сред тийнейджърите.

Роналдиньо е най-великият шоумен в играта. Той буквално можеше да зашемети всеки фен. Веднъж, пълният до пръсване стадион „Сантяго Бернабеу“ го възнагради с аплодисменти на крака, след като собственоръчно бе унизил Реал Мадрид с 5:0.

За съжаление на Рони, в момента Барса разчита основно на майстор от калибъра на Мартин Брайтуайт, поради което Sesame дава коефициент от 7.40 за тяхна крайна победа в Ла лига.

4. Зинедин Зидан

Шегата гласи, че Зизу носи номер 5 в Реал, защото е наполовина толкова добър, колкото с екипа на Франция.

Два трофея от големи първенства и множество иконични представяния издигнаха Зидан до статута на един от най-великите плеймейкъри в играта.

3. Диего Марадона

Диего беше футболист с друга природа. Може би, най-обичания и най-мразения в света на футбола. Никой не остана безразличен към величието на аржентинската икона. Марадона е първата иконична 10-ка и ще си остане номер 1 в сърцата на всички, който някога са гледали уникалните му изпълнения.

2. Пеле

Пеле бе 10-ката в странната бразилска формация 4-2-4. Той е и причината, поради която нападателите също обичат този номер. Бразилецът разполага с изключителни качества във всяка фаза на играта и спокойно може да бъде супер звезда в модерния футбол. Единственият играч печелил три Световни първенства заслужава място в нашата класация.

  • Лионел Меси

Кого друг очаквахте?

Сензационният му трансфер затвори златна страница в историята на Барселона, а и тази на номер 10. Той е най-големият талант, който някога се е раждал, а мнозина го определят като най-великия за всички времена. Няма нужда да ви разясняваме качествата на „бълхата“.

Показателно е, че след неговото привличане, ПСЖ вече е най-сериозния фаворит за спечелване на Шампионската лига. Българският сайт за казино и спортни залози Sesame  предлага коефициент от 4.60 за краен успех на парижани. От подобно предложение трябва да се възползва всеки ден на аржентинския „магьосник“.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене