Класиката Lancome – неувяхващата красота и романтика на Париж

От френска бутикова парфюмерия до една от най-големите козметични компании в света – вече повече от 80 години Lancome e синоним на класа и качество без еквивалент.

През 1935 г. френският парфюмерист и визионер Арман Петижан осъществява своята най-голяма мечта – открива своя собствена парфюмерия във Франция, заедно със своя партньор Гийом Д‘Орнано. Като ученик и последовател на един от най-великите парфюмеристи – Франсоа Коти – Арман Петижан най-после има възможността да твори за себе си и да създаде уханията, които винаги си е представял, че трябва да носят жените на Франция.

Остава най-важното – името

За всеобща изненада, името на компанията е измислено не от Петижан, а от неговия бизнес партньор Д‘Орнано, и произлиза от едноименния френски замък Ланком, прочут със своята архитектура и божествено красив двор с розови храсти. Кралицата на цветята – розата – се превръща в символа и запазената марка на Lancome, която днес е разпознаваема по целия свят.

Следващата цел – светът на козметиката

През 1936 г. на пазара излиза първият козметичен продукт на Lancome – нощен крем с възстановяващи кожата свойства, с името Нутрикс. След огромния успех на първите линии грижа за кожата, Петижан вече гледа напред – новият връх, който Lancome ще покори, е в сферата на декоративна козметика. Така компанията затваря кръга на всичко, от което съвременната жена има нужда – свежа кожа, красива визия и неустоим аромат.

Култовите аромати на Lancome

Те са иконите на марката - ароматите, без които Lancome нямаше да е това, което е днес. Сред най-известните парфюми на Lancome е Tresor, чието име буквално се превежда като „съкровище“ – представен е през 90-те години на миналия век и е един от най-обичаните аромати на марката. Със своите плодово-флорални нотки, носещи топлина, той излъчва зрялост и женственост, присъщи на уверените жени със стил и характер.

La Vie Est Belle е друг култов парфюм на компанията. Създаден от светата троица в парфюмерията – Оливер Полге, Доминик Ропион и Анне Флипо – с този аромат действително „животът е прекрасен“. La Vie Est Belle е женствен и жизнерадостен, а плодовата му композиция с цветна сърцевина пленява сърцата и не оставя никого равнодушен.

С иновативния усукан дизайн на своя флакон, парфюмът Hypnose е предназначен за смели новатори. Ароматът му е точно толкова уникален, колкото и неговата визия – комбинацията от пасифлора, гардения и жасмин божествено се допълва с финал от ванилия и ветивер. Веднъж докоснал сетивата, ароматът му ще бъде търсен отново и отново. Hypnose Homme, предназначен за мъжката аудитория, впечатлява с контрастното си съчетание от мента, мускус и пачули.

Други запомнящи се аромати на Lancome, доказали се във времето, са и богатият и завладяващ Poeme, както и дървесният Miracle, с уникалната си комбинация от кафе, кедър и палисандър.

Грижа за кожата, достойна за кралици

От момента, в който Lancome навлиза в козметичната индустрия, компанията се позиционира във високия клас продукти за лице и кожа. Със своя иновативен подход и безкомпромисно качество, селективните козметични серии Lancome представят невиждано досега ниво в грижата за кожата.

Енергия и регенерация – това е ключът на линията Renergie Multi-Lift. Анти-ейдж кремът от ново поколение Ultra Full Spectrum, съдържащ екстракт от ленено семе, подобрява еластичността на кожата и премахва бръчките и тъмните петна, като едновременно с това я хидратира и омекотява.

Друга класическа серия, Lancome Genifique, предлага нежна и дълготрайна хидратация, подходяща за всички типове кожа, включително за най-чувствителната. Със своите 7 пребиотични и пробиотични съставки, хиалуронова киселина и витамин C, Genifique оздравява и освежава лицето, като доставя на кожата всички необходими подхранващи вещества. Особено внимание в тази козметична линия заслужава серумът Advanced Genifique, който благоприятства поддържането на микробиома и преобразява кожата като стимулира нейната способност да се възстановява.

Гримовете Lancome – семпла френска красота

През последните 80 години, луксозните серии гримове и декоративна козметика Lancome превъплъщават в себе си онази вечна парижка красота, която светът обожава и на която не спира да подражава. От наложилите се серии и класически форми, до модерните иновативни продукти, гримовете на Lancome носят семплата красота и класа на истинската френска дама.

Сред спиралите за очи се отличава моделът Lash Idole с феноменалната си формула за обем на миглите, който издържа до 24 часа.

Сред най-впечатляващите продукти на Lancome е изключително лекият течен фон дьо тен Teint Idole Ultra Wear за перфектен и дълготраен тен, който матира кожата и я прави мека като кадифе.

Кремообразните червила Lancome L’Absolu комбинират устойчивост и кадифено усещане върху устните, превъплътено в модерни и дълготрайни нюанси. Моделът L’Absolu Intimatte е първото червило с blurred ефект. Червилото е истински шедьовър на Lancome и съчетава матов ефект и дълготраен комфорт.

Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене