Кобрата не ще да спира с бокса

Пулев унищожи Франк Мир само за 106 секунди 
Снимки: Triller Fight Club

Кубрат Пулев не смята да се отказва от професионалния бокс, въпреки че се впусна в ново предизвикателство. В неделя сутринта той размаза ММА боеца Франк Мир само за 1:46 минути в първия рунд. Двубоят бе част от галавечер в Тексас на новия спорт "Трияд комбат", който е комбинация от бокс и ММА. Американецът едва се крепеше, олюлявайки се на краката си, поради което съдията Дан Миралиота прекрати мача и обяви Кубрат за победител.

Българинът има само две загуби в боксовата си кариера, които бяха в битки за световните титли срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Мир е двукратен шампион на UFC и е една от американските легенди в този спорт. Кубрат Пулев беше категоричен, че боксът е на много по-високо ниво от смесените бойни изкуства. Той няма да сваля боксовите ръкавици, като се очаква в първата половина на 2022 година да има насрочен мач.

"Това е спорт, не е война. Ние сме бойци. Няма значение бокс или ММА. Искаме да спечелим и днес аз го направих. Боксът е различен спорт с много дълга история. Според мен боксьорите победиха, нищо че ММА-ците спечелиха повече мачове по време на галата. Просто основната битка е много важна. Уважавам ММА бойците, но боксът е на по-високо ниво и те си мечтаят някога да го стигнат. Докато боксьорите може да се поучат известно време и да свикнат с ММА", коментира Кобрата. 

Кобрата развя българския флаг насред Тексас
Кобрата развя българския флаг насред Тексас

"Бил съм се два пъти за световните титли и винаги съм имал възможност с екипа ми да проверим ринга предварително, а сега това не беше така и бях много учуден защо. Но "Трилър" имат различен стил и различни правила, според мен битките в триъгълен ринг са бъдещето и трябва да останем с тях, и да ги разпространяваме по света", призна Пулев. Той похвали организаторите, както и роклегендите "Металика", които изнесоха страхотно шоу по време на спектакъла.

Стоичков: Браво, приятелю!

Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков поздрави Кубрат Пулев за победата му. Носителят на "Златната топка" за 1994 година използва социалните мрежи, за да изкаже възхвалата си към Кобрата.
"Няма Мир, има Кобра! Браво, приятелю! Все така да побеждаваш и да славиш България!", написа Камата. Не е тайна, че Стоичков и Пулев са в близки отношения и винаги са проявявали уважение един към друг. 

Кубрат и Камата са приятели
Кубрат и Камата са приятели

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?

Напишете дума/думи за търсене