Маестро Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Москва и Карин Бонели в София

Маестро Найден Тодоров

Маестро Найден Тодоров е в Москва от няколко дни, където репетира с Руския национален младежки оркестър за оперна гала с българската прима Соня Йончева в емблематичната зала „Чайковски“. В програмата ще звучат  арии от Верди, Пучини, Маскани, Масне, Дворжак и Чайковски. Билетите за концерта на 1 декември са с цени от 3500 до 7000 рубли и вече са изчерпани.

Руският национален младежки оркестър е най-големият младежки проект в оркестровата област. Създаден е през септември 2018 г. с подкрепата на Фондация за президентски грантове и Министерството на културата на Руската федерация и се разработва като част от националния проект „Култура“. Куратор на проекта е Московската филхармония. За първите два сезона от създаването си оркестърът има 78 концерта.

„Невероятно усещане да работиш с млади хора, които носят в себе си всички плюсове на високия и безкомпромисен професионализъм, но съчетан с ентусиазма на младостта", казва споделя маестро Тодоров.

Веднага след като се завърне в България той започва репетиции със Софийската филхармония за концерт на 5 декември в зала „България“. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене