"Последно танго в Париж" става сериал през гледната точка на Мария Шнайдер

Мини-сериалът ще се казва "Танго" и ще разкаже за любопитните събития по създаването на еротичната драма на Бертолучи от 1972 г. с участието на Шнайдер и Марлон Брандо. CBS Studios ще продуцират екранизирането на един от най-противоречивите филми в историята на киното - "Последно танго в Париж" на Бернардо Бертолучи.

Мини-сериалът обаче ще има за цел да разкаже за събитията около създаването на еротичната драма на италианския режисьор, в която участват френската актриса Мария Шнайдер и американският актьор Марлон Брандо.

Режисьори на поредицата ще бъдат Лиза Брюлман и Хосе Падиля заедно с продуцента Грег Силвърмен. Изпълнителните продуценти са CBS Studios. Сценарият е на Джеръми Милър и Даниъл Кон. "Танго" ще проследява 18-те месеца преди, по време и след излизането на филма "Последно танго в Париж", изследвайки историята през обектива на тримата участници в центъра на събитията: актьорите Мария Шнайдер и Марлон Брандо, както и режисьорът Бернардо Бертолучи.

В "Последно танго в Париж" Шнайдер играе ролята на млада жена, която започва афера с американски бизнесмен на средна възраст (Брандо), базирана основно на сексуалните отношения между двамата, играта на власт и подчинение, желание и необузданост. Още с излизането си филмът предизвиква скандал и противоречия заради скандалните си сцени. Макар и невероятно успешен - филмът печели 36 милиона долара, тогава когато излиза, което днес се равнява на 186 милиона долара, също така е с номинации за Оскар за Брандо и Бертолучи.

Мъжката част от екипа на филма са остро критикувани заради отношението си към Шнайдер, която твърди, че е била унижавана, изнасилена и незачитана по време на снимките, а след излизането на филма е търпяла подигравки.

Младата актриса е получила около 4000 долара компенсация за ролята си в този филм и твърди, че случилото се на снимачната площадка я е довело до пристрастяване към наркотиците и проблеми с психичното здраве.

Скандалът се разпалва отново през 2016 г., когато излиза интервю на Бертолучи за холандската телевизия, в което той признава, че е изполвал Шнайдер, не ѝ е казвал за заснемането на сексуалните сцени с изнасилването, за да има "автентичност" и момент на изненада. Според продуцентите на мини-сериала, "Танго" ще изследва "въпроси за идентичността, славата и амбициите на актьорите".

Сериалът ще бъде сниман в Италия, Франция и САЩ и ще започне с Бертолучи, който пътува до Лос Анджелис през 1971 г., за да убеди изпадналия и банкрутирал Брандо да приеме ролята в предстоящия му филм: графичен разказ за сексуална мания, емоционален срив и убийство.

"Когато Хосе и Грег се обърнаха към мен, бях незабавно завладяна от проекта и възможността да разгледам по-отблизо един от най-големите скандали в историята на киното - въпреки че не беше третиран като такъв по онова време", каза Брюлман.

"Възможността да се потопите в този свят, във всички тези очарователни герои, и особено възможността да се даде глас на Мария Шнайдер, е наистина вълнуваща" допълва тя.

Хосе Падиля добавя:

"Танго" разказва историята на двама мъже, които малтретират млада и неопитна жена, не за секс, а в името на изкуството. Те го правят пред камера и въпросната сцена го превръща в голям филм, аплодиран както от критиците, така и от публиката. Режисьорът и актьорите след това се наслаждават на успеха му, докато това, което той причинява на Шнайдер беше пренебрегнато".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене