Владо Пенев и Орлин Павлов сключват сделка с дявола в съвременна тв сага

Орлин Павлов

Продуцентът Евтим Милошев, вдъхновен от д-р Фауст, вече снима за Нова тв

Дали е чел Данте, или Гьоте през 2018 г., Евтим Милошев вече не помни. Но още тогава му хрумва идеята за тв сериал, който разказва в съвременен български вариант легендата за д-р Фауст, сключил сделка с дявола и накрая получил заслужено възмездие.

От 10-ина дни продуцентът вече снима най-новата продукция за Нова тв, на която дори не е избрал име, но пък е въвлякъл в приключението си Владо Пенев, Емил Марков, Диана Димитрова, Радина Думанян, Орлин Павлов и Васил Бинев - все талантливи и популярни актьори. Както и режисьорите Павел Г. Веснаков и Петър Вълчанов заедно с оператора Орлин Руевски. 

Семейната сага, която предстои да бъде разказана кинематографично, не е за онзи д-р Фауст от легендата. Но асоциацията с него поставя в центъра ѝ герой с голяма власт и финанси, натрупал състоянието си в годините на прехода, който днес се занимава с дърводобив. Животът му обаче е към края си, защото му е поставена тежка диагноза.

По-голямата част от него той прекарва като вдовец, след като съпругата му загива в катастрофа, която преобръща съдбата на семейството. В колата е пътувала и голямата му дъщеря, останала след произшествието с огромно чувство за вина, че тя е причината за нещастието. Още е тийнейджърка, когато бащата я праща в Америка, за да я спаси от психическо пропадане.

Това е предисторията, а сериалът ще покаже събитията днес, когато вече са минали много години. Момичето е пораснало и се връща за първи път в родината си за сватбата на сестра си, а и за да види баща си в последните му дни. 

Именно това завръщане започва да разплита мрачната семейна история, в която е включена сложна плетеница от човешки взаимоотношения, разказва Милошев. Ще изплува и най-страшната тайна - катастрофата с майката е била умишлена, планирана от хора около бащата и бизнеса му.

Гората и дърводобивът не са просто актуален сюжет, а метафора за човека, който не се спира дори пред унищожението на близките и средата си. Затова е дошло време за плащане на сметките.

“Историята е с начало и край в рамките на един сезон, но винаги има възможност за продължение”, казва Милошев, създал едни от най-качествените сериали за телевизиите у нас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене