По Марица дава морунаж и скобар
24 часа | 02 Декември 2021 г. | 25 показвания | 0 коментара

Морунажи и скобари са най-често улавяните риби по река Марица, установи проверка на "България Днес" край Свиленград. По това време от годината по-топлолюбивите риби вече губят позиции. За сметка на това има какво да се закачи на въдиците на мераклиите да наскубят прясна риба в дните преди Никулден.

По цялото протежение на реката активност има, дори и в по-студените ноемврийски дни. В участъка от град Септември до Пазарджик може да се хванат кефали на плувка. Изискват се захранване на бял червей чрез прашка, пълна тишина и търпение. До скоро се хващаха и мрени, но те вече се подготвят за зимна летаргия.

Край Пловдив, както и в самия град мамят скобар на троха. На спининг пък все още може да налети някоя гладна щука. В района на Димитровград се увеличават шансовете за успешен риболов на "шарена" риба.

Най-добри са резултатите в най-долното течение от българската територия. Свиленградските рибари се хвалят с богат улов от едри скобари в района на Стария мост, който е популярен архитектурен паметник. Тези риби зимно време се групират на големи пасажи. Просто трябва да бъдат открити в кой участък точно са се струпали. Предпочитат недълбоки вирове и дори бързеи, където дъното не е тинесто, а чакълесто.

В по-бавна вода кълват морунажите. Най-добрата примамка за тях са торните, както и белите червеи. Те се примамват доста от захранката, затова и риболовът с фидер въдица е най-ефикасен.

Районът е известен и със своите шарани, но техните изяви стават все по-редки. Все пак не е изключено да има удар на някое закъсняло никулденско шаранче. Освен живата стръв на куката може да добавите и едно зрънце сладка царевица от консерва. Тези риби не се търсят навътре в силното течение, а край потопените дървесни клони в близост до брега.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Гвоздейков от Сливен е бил и рали шампион на България Може ли да има нещо общо между цар Симеон Втори и депутат от “Продължаваме промяната”? Колкото и изненадващо да звучи този въпрос, отговорът е “да”. Защото един от новите народни представители в този мандат - Георги Гвоздейков, е роден на 16 юни като царя, макар и 39 години по-късно

Има вариант за налагане на санкции на България заради наложеното от нея вето върху започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. Особено, ако София не промени своята позиция. Това казва в интервю пред македонската редакция на „Гласът на Америка“ републиканският конгресмен Клаудия Тени

"Чудя се дали главният прокурор Иван Гешев се поглежда в огледалото и дали се пита: Върша ли си добре работата? И ако смята, че си върши добре работата, аз бих бил много обезпокоен за начина, по който разсъждава. А другият вариант е просто да не може да си подаде оставката заради други причини, някакви фактори, които не го правят свободен

Нещо е понастинал май Драгомир Драганов. Неуморните ...
От централата повтарят процедурата за истинността на ...
На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която ...
Актьорът Наум Шопов спечели първа награда на състезание по ...
Виктор Божинов е отличник по брой на зрителите през 2021 г. ...
“Приказка за Зайчето Питър” от английската писателка ...
Дейвид Бекъм нарича съпругата си Виктория "задник". Това ...
След 16-годишна връзка, 5-годишен брак и 2 деца Джейсън ...
Традиционните Яворови дни официално бяха открити за 58-и ...
На 14 януари артсалонът представя ежегодната си експозиция ...
Полски учени са открили ген, който според тях удвоява риска ...
Видеоклипът "Baby Shark Dance" на южнокорейската ...
Иран изстреля ракета в космоса носител на ...
Риалити звездата, инфлуенсърка и собственичка на козметичен ...
Медици, преподаватели, ученици и студенти ще влизат ...
Пилар Рубио се превърна в блондинка. Съпругата на защитника ...