Лилавата вратовръзка на Петков - знак за трезв ум, синята на Радев и Минчев - сочи увереност

КИРИЛ ПЕТКОВ

Цветовете на мъжкия аксесоар са тихата дипломация на новите депутати

За първия ден в парламента Кирил Петков от “Продължаваме промяната” се появи с лилава вратовръзка, а неговият съпартиец Ицо Хазарта реши да не слага такава, но излезе от спортната визия и се появи елегантен с риза и сако. Изборът на цветовете в облеклото никога не е случаен, дължи се на моментно състояние или на определени черти в характера. И тъй като костюмите по традиция са в тъмни тонове и там няма особен избор, вратовръзката е аксесоарът, с който може да се “играе”. Лилавата вратовръзка на Кирил Петков говори за интелект и трезв ум. Почитателите на този цвят не са лековерни, те са независими и самостоятелни в действията си. Понякога са твърде критични към околните.

ИЦО ХАЗАРТА
ИЦО ХАЗАРТА

Синьото, каквото избраха за цвят на вратовръзките си президентът Румен Радев и новият шеф на парламента - 34-годишният Никола Минчев, е класика при силния пол. С този тон никога не може да се сбърка, защото излъчва елегантност. Тихата дипломация на цветовете показва, че този избор демонстрира сдържаност и спокоен характер и увереност в действията.

НИКОЛА МИНЧЕВ
НИКОЛА МИНЧЕВ
РУМЕН РАДЕВ
РУМЕН РАДЕВ

Врели и кипели в политиката, ДПС вероятно по предварителна уговорка заеха местата си в Народното събрание, издокарани с вратовръзки в червено. С такава бе и Делян Пеевски. Това е цвят, който неминуемо привлича вниманието, демонстрира страст и авторитет. Свенливи и притеснителни хора никога не посягат към този ярък тон. Пак в същата гама беше и Йордан Цонев с вратовръзка в цвят бордо с бели орнаменти, но и със специална предпазна маска в същия десен.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
ЙОРДАН ЦОНЕВ
ЙОРДАН ЦОНЕВ

Ако трябва да се доверим изцяло на психологията на цветовете, Христо Иванов може да бъде определен като сив кардинал. Той пристигна в парламента именно със сива вратовръзка, а този избор е типичен за хора, които предпочитат да наблюдават и да контролират нещата отстрани.  

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

Атанас Атанасов от ДБ сложи вратовръзка на райета в стил Четвърто главно, в която присъстват синьо, лилаво, бордо и розово. Наред със сдържаността на синьото и недоверчивостта на лилавото се добавя романтична нотка с розовото и демонстрация на сила и власт с бордото. 

АТАНАС АТАНАСОВ
АТАНАС АТАНАСОВ

Дали депутатите ще запазят в парламента поведението си от първия ден, демонстрирано и от цвета на вратовръзката, предстои да видим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене