Ника Парис се записва в италианския “Х Фактор”, без дори още да знае езика, а стана чужденецът, стигнал най-далеч в шоуто

Новата песен на момичето се казва No Limit.

Менторът ѝ Мика към българката: Ти нямаш граници, може да правиш всичко на сцената, само на 16 години си

Едно 16-годишно момиче от Сандански с дълга черна коса и огромен талант бърза да хване влака за Рим от Милано. Не бива да го изпуска в никакъв случай - предстои ѝ да участва в първите кръгове на италианския “Х Фактор”.

Но тогава я връхлита вдъхновението. На път създава текста на парчето си No Limit (“Без граница”), което едва ли предполага, че ще представи на живо пред попзвездата Ед Шийрън в италианското шоу.

Това е само малка част от историята на Никол Паласчева, по-известна с артистичния си псевдоним Ника Парис. Българката бе на сцената с Шийрън в четвъртък и именно там изпя първата си авторска песен.

“Исках да кажа на хората, че никой не може да ме спре”, казва българката. За жалост, не успя да продължи напред в “Х Фактор” и отпадна след петия лайф. Това обаче не означава, че има граници пред себе си.

Тя никак не е разочарована. “Да стигнеш дотам, е суперпривилегия, а и аз си мислех как ще се прибера вкъщи най-сетне, ще мога да си легна на леглото, ще ям паста... и ще работя върху моите песни”, казва Паласчева.

Макар че вече не е в “Х Фактор”,

предложения за

работа с нея не

липсват дори от

световни звезди

“Имам предложения, но искам засега да ги запазя в тайна”, допълва Никол. 

Никол по време на първия си лайф в "Х Фактор"
Никол по време на първия си лайф в "Х Фактор"

А и малко хора могат да се похвалят как Ед Шийрън ги е питал какво ще пеят след малко на сцената с него. Изпълнителят дошъл при участниците в шоуто преди лайфа, за да размени няколко думи с тях. “Беше много дружелюбен - обяснява българката. - Нямахме много време да говорим с него.”

Паласчева знае, че ѝ предстои още много работа. За нея ще ѝ помага Дарияна Куманова, нейната учителка по пеене. Тя е жената, която през февруари взема момичето в Милано. Среща я, когато Никол е на 9 години и участва в конкурса Pop, Rock, Jazz Lab. Куманова била част от журито и няма как да не е забелязала момичето от Сандански, което обрало всички награди. “Още си много малка”, казала ѝ тогава вокалната учителка и я насърчила да я потърси по-късно. Така и прави Паласчева, когато става на 15 години.

Благодарение на Куманова се записва за “Х Фактор”. Решава да го направи през май. “Бяхме един ден в студиото и всички започнаха да разнасят флашки, да се подготвят за регистрация в предаването. Дарияна ме попита: “Ти защо не пробваш”, обяснява момичето. 

Новата песен на момичето се казва No Limit.
Новата песен на момичето се казва No Limit.

Тя обаче доста се колебаела, мислела, че няма голям шанс, защото дори не говори езика. “Влязох, без да знам италиански, като чужденката, която не пее на италиански, но искаше да остане в шоуто”, казва Никол.

Постига рекорден успех. Тя е първият участник в 15-годишната история на предаването, който достига на такъв етап в него и не е родом от Ботуша. “Знаем, че има малка разлика,

когато си от

балканските

държави, не те

приемат толкова

на сериозно”,

обяснява тя.

Получи обаче сравнение с певицата с косовски корени Дуа Липа от ментора си в шоуто - британския певец Мика. “С него си говорихме, когато се виждахме да се подготвяме за лайфовете. Аз дори му нямах номера”, обяснява момичето. Мениджърът на изпълнителя обаче се свързал с нея.

“Ти нямаш граница какво да правиш на сцената, на 16-години си, забавлявай се”, казвал ѝ той. 

Ника Парис знае няколко езика и иска да пише песни на всеки от тях.
Ника Парис знае няколко езика и иска да пише песни на всеки от тях.

Паласчева се занимава с музика още от 4-годишна, когато започва да

свири на пиано

при съпругата на

Хайгашод Агасян

Именно на нея благодари, когато чува думите: “Имаш много хубав усет към музиката, може би трябва да те пробваме да пееш”. Първоначално обаче за малко да се отклони към барабаните.

Оттогава няма никакви съмнения, че ще се занимава с музика. Останела ли сама в стаята си, включвала на макс тонколоните на компютъра си и започвала да пее. “Още тогава си представях, че съм на някаква сцена”, разказва Паласчева.

В рода ѝ няма професионални музиканти. “Мисля, че дядото на моята майка е свирил духова музика с туба”, обяснява Паласчева.

От дядо си наследява

и обичта към Франция

Езика научава още като дете по заръка на майка си Людмила, която е била част от националния ни отбор по плуване. Баща ѝ Николай има свое заведение в Сандански.

Знанията на езици ѝ донесоха голям късмет в шоуто. Първите ѝ представяния бяха именно с френски песни. “Нещо по-различно е. Аз обаче не съм загърбила английския, още правя песни на него. Опитвам се да имам песни на всички езици, които знам”, казва момичето. Тя за момента учи още италиански, който почти е овладяла, и испански.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене