Ника Парис се записва в италианския “Х Фактор”, без дори още да знае езика, а стана чужденецът, стигнал най-далеч в шоуто
Владислава Вацова | 04 Декември 2021 г. | 598 показвания | 0 коментара

Менторът ѝ Мика към българката: Ти нямаш граници, може да правиш всичко на сцената, само на 16 години си

Едно 16-годишно момиче от Сандански с дълга черна коса и огромен талант бърза да хване влака за Рим от Милано. Не бива да го изпуска в никакъв случай - предстои ѝ да участва в първите кръгове на италианския “Х Фактор”.

Но тогава я връхлита вдъхновението. На път създава текста на парчето си No Limit (“Без граница”), което едва ли предполага, че ще представи на живо пред попзвездата Ед Шийрън в италианското шоу.

Това е само малка част от историята на Никол Паласчева, по-известна с артистичния си псевдоним Ника Парис. Българката бе на сцената с Шийрън в четвъртък и именно там изпя първата си авторска песен.

“Исках да кажа на хората, че никой не може да ме спре”, казва българката. За жалост, не успя да продължи напред в “Х Фактор” и отпадна след петия лайф. Това обаче не означава, че има граници пред себе си.

Тя никак не е разочарована. “Да стигнеш дотам, е суперпривилегия, а и аз си мислех как ще се прибера вкъщи най-сетне, ще мога да си легна на леглото, ще ям паста... и ще работя върху моите песни”, казва Паласчева.

Макар че вече не е в “Х Фактор”,

предложения за

работа с нея не

липсват дори от

световни звезди

“Имам предложения, но искам засега да ги запазя в тайна”, допълва Никол. 

А и малко хора могат да се похвалят как Ед Шийрън ги е питал какво ще пеят след малко на сцената с него. Изпълнителят дошъл при участниците в шоуто преди лайфа, за да размени няколко думи с тях. “Беше много дружелюбен - обяснява българката. - Нямахме много време да говорим с него.”

Паласчева знае, че ѝ предстои още много работа. За нея ще ѝ помага Дарияна Куманова, нейната учителка по пеене. Тя е жената, която през февруари взема момичето в Милано. Среща я, когато Никол е на 9 години и участва в конкурса Pop, Rock, Jazz Lab. Куманова била част от журито и няма как да не е забелязала момичето от Сандански, което обрало всички награди. “Още си много малка”, казала ѝ тогава вокалната учителка и я насърчила да я потърси по-късно. Така и прави Паласчева, когато става на 15 години.

Благодарение на Куманова се записва за “Х Фактор”. Решава да го направи през май. “Бяхме един ден в студиото и всички започнаха да разнасят флашки, да се подготвят за регистрация в предаването. Дарияна ме попита: “Ти защо не пробваш”, обяснява момичето. 

Тя обаче доста се колебаела, мислела, че няма голям шанс, защото дори не говори езика. “Влязох, без да знам италиански, като чужденката, която не пее на италиански, но искаше да остане в шоуто”, казва Никол.

Постига рекорден успех. Тя е първият участник в 15-годишната история на предаването, който достига на такъв етап в него и не е родом от Ботуша. “Знаем, че има малка разлика,

когато си от

балканските

държави, не те

приемат толкова

на сериозно”,

обяснява тя.

Получи обаче сравнение с певицата с косовски корени Дуа Липа от ментора си в шоуто - британския певец Мика. “С него си говорихме, когато се виждахме да се подготвяме за лайфовете. Аз дори му нямах номера”, обяснява момичето. Мениджърът на изпълнителя обаче се свързал с нея.

“Ти нямаш граница какво да правиш на сцената, на 16-години си, забавлявай се”, казвал ѝ той. 

Паласчева се занимава с музика още от 4-годишна, когато започва да

свири на пиано

при съпругата на

Хайгашод Агасян

Именно на нея благодари, когато чува думите: “Имаш много хубав усет към музиката, може би трябва да те пробваме да пееш”. Първоначално обаче за малко да се отклони към барабаните.

Оттогава няма никакви съмнения, че ще се занимава с музика. Останела ли сама в стаята си, включвала на макс тонколоните на компютъра си и започвала да пее. “Още тогава си представях, че съм на някаква сцена”, разказва Паласчева.

В рода ѝ няма професионални музиканти. “Мисля, че дядото на моята майка е свирил духова музика с туба”, обяснява Паласчева.

От дядо си наследява

и обичта към Франция

Езика научава още като дете по заръка на майка си Людмила, която е била част от националния ни отбор по плуване. Баща ѝ Николай има свое заведение в Сандански.

Знанията на езици ѝ донесоха голям късмет в шоуто. Първите ѝ представяния бяха именно с френски песни. “Нещо по-различно е. Аз обаче не съм загърбила английския, още правя песни на него. Опитвам се да имам песни на всички езици, които знам”, казва момичето. Тя за момента учи още италиански, който почти е овладяла, и испански.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Гвоздейков от Сливен е бил и рали шампион на България Може ли да има нещо общо между цар Симеон Втори и депутат от “Продължаваме промяната”? Колкото и изненадващо да звучи този въпрос, отговорът е “да”. Защото един от новите народни представители в този мандат - Георги Гвоздейков, е роден на 16 юни като царя, макар и 39 години по-късно

Има вариант за налагане на санкции на България заради наложеното от нея вето върху започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. Особено, ако София не промени своята позиция. Това казва в интервю пред македонската редакция на „Гласът на Америка“ републиканският конгресмен Клаудия Тени

"Чудя се дали главният прокурор Иван Гешев се поглежда в огледалото и дали се пита: Върша ли си добре работата? И ако смята, че си върши добре работата, аз бих бил много обезпокоен за начина, по който разсъждава. А другият вариант е просто да не може да си подаде оставката заради други причини, някакви фактори, които не го правят свободен

От централата повтарят процедурата за истинността на ...
На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която ...
Актьорът Наум Шопов спечели първа награда на състезание по ...
Виктор Божинов е отличник по брой на зрителите през 2021 г. ...
“Приказка за Зайчето Питър” от английската писателка ...
Дейвид Бекъм нарича съпругата си Виктория "задник". Това ...
След 16-годишна връзка, 5-годишен брак и 2 деца Джейсън ...
Традиционните Яворови дни официално бяха открити за 58-и ...
На 14 януари артсалонът представя ежегодната си експозиция ...
Полски учени са открили ген, който според тях удвоява риска ...
Видеоклипът "Baby Shark Dance" на южнокорейската ...
Иран изстреля ракета в космоса носител на ...
Риалити звездата, инфлуенсърка и собственичка на козметичен ...
Медици, преподаватели, ученици и студенти ще влизат ...
Пилар Рубио се превърна в блондинка. Съпругата на защитника ...
Европейският съюз съобщи днес, че е отправил последно ...