Средно с 3726 евро са скочили цените на употребяваните коли в Германия!

Докато цените на употребяваните автомобили в Германия през 2020 г. останаха почти на нивото от предходната година, тази година те скочиха в небето в почти всички сегменти. Според анализа на портала за употребявани автомобили AutoScout24 средната цена на употребявана кола се е повишила до 22 841 евро или с 2027 евро (10 процента) за първите 11 месеца на годината спрямо миналата. Увеличението е още по-голямо, ако се вземе за сравнение само месец ноември - цената е средно с цели 3726 евро (18 процента) повече спрямо ноември миналата година.

Най-висок ръст на цените е регистриран от средния клас с 14 процента, следван от малките автомобили (+12%), компактните автомобили и горния среден клас (+11%), луксозния клас (+10%) и SUV и спортните автомобили (+8%).

Най-много се повишили цените на употребяваните автомобили в групите от 10 до 20 години - 12 на сто, при превозните средства от 5 до 10 години поскъпването е 11 процента, а при автомобилите от 3 до 5 години - 10 на сто.

По-новите употребявани превозни средства са се увеличили със 7 до 8 процента. По отношение на видовете задвижвания, автомобилите на газ са скочили с невероятните 20 процента, електрическите, бензиновите и дизеловите автомобили нарастват с между 8 и 9%, а хибридите - само с 5%.

Една от главните причините за общото покачване на цените на употребяваните автомобили е липсата на предлагане т.е. има проблеми с производството на нови автомобили, свързани с недостига на чипове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене