Средно с 3726 евро са скочили цените на употребяваните коли в Германия!
Георги Луканов | 08 Декември 2021 г. | 602 показвания | 0 коментара

Докато цените на употребяваните автомобили в Германия през 2020 г. останаха почти на нивото от предходната година, тази година те скочиха в небето в почти всички сегменти. Според анализа на портала за употребявани автомобили AutoScout24 средната цена на употребявана кола се е повишила до 22 841 евро или с 2027 евро (10 процента) за първите 11 месеца на годината спрямо миналата. Увеличението е още по-голямо, ако се вземе за сравнение само месец ноември - цената е средно с цели 3726 евро (18 процента) повече спрямо ноември миналата година.

Най-висок ръст на цените е регистриран от средния клас с 14 процента, следван от малките автомобили (+12%), компактните автомобили и горния среден клас (+11%), луксозния клас (+10%) и SUV и спортните автомобили (+8%).

Най-много се повишили цените на употребяваните автомобили в групите от 10 до 20 години - 12 на сто, при превозните средства от 5 до 10 години поскъпването е 11 процента, а при автомобилите от 3 до 5 години - 10 на сто.

По-новите употребявани превозни средства са се увеличили със 7 до 8 процента. По отношение на видовете задвижвания, автомобилите на газ са скочили с невероятните 20 процента, електрическите, бензиновите и дизеловите автомобили нарастват с между 8 и 9%, а хибридите - само с 5%.

Една от главните причините за общото покачване на цените на употребяваните автомобили е липсата на предлагане т.е. има проблеми с производството на нови автомобили, свързани с недостига на чипове.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Гвоздейков от Сливен е бил и рали шампион на България Може ли да има нещо общо между цар Симеон Втори и депутат от “Продължаваме промяната”? Колкото и изненадващо да звучи този въпрос, отговорът е “да”. Защото един от новите народни представители в този мандат - Георги Гвоздейков, е роден на 16 юни като царя, макар и 39 години по-късно

"Чудя се дали главният прокурор Иван Гешев се поглежда в огледалото и дали се пита: Върша ли си добре работата? И ако смята, че си върши добре работата, аз бих бил много обезпокоен за начина, по който разсъждава. А другият вариант е просто да не може да си подаде оставката заради други причини, някакви фактори, които не го правят свободен

Известният актьор ще играе свещеник в нов телевизионен сериал, обясни самият той по БНТ. Пенев искал да промени малко визията си, затова и сменил формата на брадата си, която пусна още за "Под прикритие". Освен по новия сериал, той работи и по премиерна постановка в МГТ "Зад канала". Репетира испанска пиеса на Ясмина Реза под режисурата на Бина

От централата повтарят процедурата за истинността на ...
На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която ...
Актьорът Наум Шопов спечели първа награда на състезание по ...
Виктор Божинов е отличник по брой на зрителите през 2021 г. ...
“Приказка за Зайчето Питър” от английската писателка ...
Дейвид Бекъм нарича съпругата си Виктория "задник". Това ...
След 16-годишна връзка, 5-годишен брак и 2 деца Джейсън ...
Традиционните Яворови дни официално бяха открити за 58-и ...
На 14 януари артсалонът представя ежегодната си експозиция ...
Полски учени са открили ген, който според тях удвоява риска ...
Видеоклипът "Baby Shark Dance" на южнокорейската ...
Иран изстреля ракета в космоса носител на ...
Риалити звездата, инфлуенсърка и собственичка на козметичен ...
Медици, преподаватели, ученици и студенти ще влизат ...
Пилар Рубио се превърна в блондинка. Съпругата на защитника ...
Европейският съюз съобщи днес, че е отправил последно ...