Нешка: Джокович не се продава за 75 лв.

Джокович получава неочаквана подкрепа

Легендата на художествената гимнастика Нешка Робева скочи в защита на световния щ1 в тениса Новак Джокович. Сърбинът продължава да е затворен в хотел в Австралия, след като местните власти не го допускат в страната заради проблеми с визата и липсата на ваксинация.

"Не съм от големите фенове на тениса. Но на Джокович - да! - казва Робева. Защото е голям! Защото има и отстоява принципите си! Защото не се продава (и то не за 75 лв.) Защото не се унижава да лъже. Защото е Мъж, спортист, и то балканец. Защото всеки трябва да има право на своя избор. Защото неваксинираните не заплашват ничий живот освен своя, на който трябва да имат право. И защото ненавиждам лъжата. Моето уважение, друже Джокович. Подкрепям Ви!" 

Нешка Робева
Нешка Робева

Същевременно турбофолк легендата Драган Коич-Кеба написа специална песен за Джокович. Той се е вдъхновил от думите на патриарх Порфирий, който изказа духовна подкрепа към Ноле. "Вдъхновен от думите на патриарх Порфирий, написах и изпях тази песен за всички нас със специално посвещение за нашия Ноле", каза Кеба. Кеба сравни историята на Новак с Исус Христос в стиховете, а песента първо сподели синът му Игор Койич.

Джокович намери подкрепа и сред австралийците. В негова защита се изказа популярният в страната журналист Джеймс Макферсън. "Той имаше смелостта да направи нещо, което много от нас не биха направили - да се защити - казва той. - Принципната позиция на Новак само хвърли светлина върху факта, че милиони австралийци са си позволили да бъдат тормозени през последните две години. И никой не иска да си го признае. Много по-лесно е да демонизираме сръбски милионер, който е заел позиция, отколкото да се съгласим, че сме били принудени да се подчиняваме на политици и здравни бюрократи." 

Стотици протестират пред хотела на Ноле
Стотици протестират пред хотела на Ноле

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене