Атанас Фурнаджиев: Щом Бербатов иска, нека пак се яви на избори

Атанас Фурнаджиев

От централата повтарят процедурата за истинността на подписите

"Щом Димитър Бербатов иска отново да се яви на избори в БФС, то не мисля, че ще има проблем - нека опита пак", заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев в отговор на внесената от екипа на бившия голмайстор подписка.

В деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280 клуба за изборен конгрес. Събраните декларации са значително повече от внесените в БФС според Бербо и екипа му. Сега Изпълнителният комитет на БФС трябва, както е по устав, да направи необходимото, за да организира и проведе конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 г., точно както е описано в декларациите на клубовете, написаха още те в сайта си. Въпреки всичко самият кандидат има притеснения, че от БФС ще търсят начин да не признаят искането и отново да се стигне до намесата на съда.

Димитър Бербатов пак ще се яви на избори за БФС
Димитър Бербатов пак ще се яви на избори за БФС

Фурнаджиев категорично опроверга изказаните съмнения от страна на опозицията. "Не трябва да има никакви притеснения у никого - обяви вицето на Борислав Михайлов. - Все пак има законови процедури и такива по устава на БФС, които трябва да се спазят. Да, започна проверка за достоверността на подписите, после ще се разглежда в комисия, после в Изпълкома. Но това са процедури по устав, не може да минем без становища на всички по веригата, защото иначе ние бихме допуснали нарушение на правилата и бихме попаднали под ударите на закона. Така че всичко ще бъде според изискванията, а това не бива да притеснява Бербатов и екипа му, те би трябвало да знаят какви са процедурите. От страна на БФС няма проблем конгресът на 18 март да е изборен, нито имаме някакви притеснения - все пак делегатите каквото решат, това ще бъде".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене