Кристиян Добрев: Божинов изобщо не говори за пари

Валери Божинов отново тренира с усмивка

Валери Божинов не е поставил никакви финансови условия на "Септември" и готов да да се хвърли здраво за отбора в битката за място в Първа лига. Това заяви пред "България Днес" спортният директор на столичния клуб Кристиян Добрев.

"Преговорите с Божинов минаха много бързо - обясни Добрев. - Самият Валери беше намекнал в свое изказване, че е готов на подобен трансфер. След това направихме необходимите разговори с ръководството на клуба и си стиснахме ръцете. За пари изобщо не е ставало въпрос. Божинов знае много добре какви са финансовите възможности на отборите от Втора лига, а и като цяло в българския футбол. Той може да ни помогне да изпълним целта си за влизане в Първа лига, а ние на него да завърши кариерата си по подобаващ начин."

Божинов познава обстановката в "Септември". Нападателят изкара цяла една подготовка с отбора преди своя последен трансфер в италианския "Пескара" през зимата на 2020 г. Вероятно това е и една от причините сега да заиграе в отбора от квартал "Красна поляна". Треньорът Славко Матич също е изиграл важна роля за неговото решение.

Кристиян Добрев
Кристиян Добрев

"Матич върна усмивката на лицето ми, върна желанието и волята ми за футбол - призна Божинов. - Вижданията му за играта са същите като моите. В отбора има много млади момчета, които ме карат да имам желание и амбиция да направим добра подготовка. Изгубил съм физическа подготовка, ритъм, усет към терена, игрова практика. Сигурен съм, че тези неща ще ги върна и подобря. Когато си карал колело, няма как да го забравиш."

Колко гола може да вкара Валери за "Септември" през пролетта?

"Съгласен съм да вкара само един, но с него отборът ни да спечели място в Първа лига", казва с усмивка спортният директор Кристиян Добрев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене