Какво не знаем за Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън СНИМКИ: Ройтерс

Катрин Елизабет Мидълтън е родена на 9 януари 1982 г. в Рединг, Англия. Баща ѝ Майкъл Франсис Мидълтън е авиодиспечър, който по-късно става пилот, а майка ѝ Карол Елизабет Голдсмит е стюардеса. През 1987 г. семейството основава фирма за кетеринг, която бързо ги превръща в милионери, пише каналът "Royal News" във vbox7.

Катрин има по-малки брат и сестра. Тя завършва частна гимназия, а по-късно кара висшето си образование в университета „Свети Андрюс“ в Шотландия, където завършва История на изкуствата. По време на следването си, Кейт се включва в множество благотворителни инициативи.

Кейт и Уилям се запознават в университета, като официално започват да излизат през 2003 г. Двамата претърпяват кратка двугодишна раздяла, причинена от папараците, които не спират да преследват Кейт и семейството ѝ. Двойката се събира през 2008 г., а през октомври 2010 г. се сгодяват, докато са на посещение в Кения. Кейт получава годежния пръстен на принцеса Даяна.

Сватбата се състои на 29 април 2011 г. в Уестминстърското абатство. Кейт получава титлата „нейно кралско величество херцогинята на Кеймбридж“. На 22 юли 2013 г. се ражда първородното им дете – принц Джордж. Двойката има още две деца – Шарлот и Лиу.

Благотворителната дейност на херцогинята се фокусира главно върху проблеми свързани с децата, психично здраве, спорта и изкуството.

Кейт е известна не само с участието си в различни благотворителни кампании, но и с невероятния си моден стил, който често е обект на медиите. Херцогинята на Кеймбридж е запален фотограф, а нейно дело са някои от най-запомнящите се кралски портрети през последните години.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене