Хосеп Гуардиола: Искам да сме 40 точки пред "Ливърпул"

Хосеп Гуардиола

"Саутхямптън" стана първият отбор, който успява да вземе точка на "Манчестър Сити" от края на октомври насам. След 12 поредни победи в първенството "гражданите" допуснаха грешка на "Сейнт Мерис", като срещата завърши 1:1. Домакините поведоха още в седмата минута с попадение на Кайл Уокър-Питърс, а Аймерик Лапорт изравни в 65-ата минута. Мениджърът на "Сити" Хосеп Гуардиола обаче не е особено притеснен от изпуснатите две точки.

"Като мениджър съм уверен за бъдещето заради поведението ни на терена. Без топка всички играчи си помагат един на друг. Знам колко е сложно да се играе на този стадион. Понякога ми е трудно да разбера защо казват, че битката за титлата е приключила и след едно равенство с добра игра да кажат, че отново е отворена. Бих искал да сме с 40 точки пред "Ливърпул" и "Челси" още през януари, но това е невъзможно. Не съм очаквал да сме в тази позиция на този етап от сезона. Разликата не е голяма, но е окей", коментира Гуардиола след двубоя.

В същото време статистиката показва, че само един отбор в историята на английския футбол е печелил 12 поредни мача в рамките на един сезон и в края на кампанията не е ставал шампион - това е "Престън Норт Енд" през сезон 1891/92.

Гуардиола подобри рекорд на Жозе Моуриньо във Висшата лига. Испанецът стана мениджърът, който постига 500 точки в шампионата за най-кратко време - точно 213 мача, откакто застана начело на клуба. Досега рекордът се държеше от Жозе Моуриньо, който бе стигнал до този брой точки в рамките на 231 срещи. На трето място в тази своеобразна класация е Юрген Клоп с 236 мача за 500 точки.

Плеймейкърът на "Сити" Кевин де Бройне пък изравни легендата Девид Бекъм по асистенции във Висшата лига. Белгиецът записа своето голово подаване номер 80, като освен това го направи за 68 мача по-малко от бившия английски национал.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене