Драматичната любов между Татяна и Онегин на 18 февруари в Софийската опера

Момент от спектакъла "Евгений Онегин"

Историята за нещастната любов между Татяна и Евгений Онегин оживява на 18 февруари, от 19 часа, на сцената на Софийската опера и балет със спектакъла „Евгений Онегин“. Шедьовърът на Чайковски и Пушкин винаги се посреща от публиката и музикалната критиката с огромно възхищение. Това е уникална творба, родена от срещата между двамата гении. Постановката е дело на известната режисьорка Вера Петрова. Диригент ще бъде Андрей Галанов, съобщиха от Софийската опера.
Този път в ролята на Татяна ще се изяви Диана Гуглина, а в ролята на Олга ще бъде мецосопранът Виолета Радомирска.
Диана Гуглина е носителка на наградата Maria Callas Tribute Prize NY 2019 и Първа награда на международния конкурс за оперни певци в Италия „Citta di Alcamo" 2018 . Тя е родена в София, в семейство на музиканти. Израства в Египет, учи цигулка, балет и пиано в оперния театър в Кайро, където работят родителите ѝ. Продължава образованието си в Швейцария. На оперните сцени във Франция, Англия, Белгия и Швейцария, Диана Гуглина се е изявявала в заглавия като „Кармен“ от Бизе, „Хензел и „Гретел“ от Хумпердинк, "Царицата на чардаша" от Калман, "Наис" от Рамо и редица други. Работила е с диригенти като Кристоф Русе, Даниел Кавка, Кристофер Уорън-Грин, „Електра“ от Рихард Щраус и др.
Маестро Андрей Галанов дирижира „Евгений Онегин“ на 18 февруари. Тогава той ще застане на диригентския пулт за операта „Евгений Онегин“ от Пьотър Илич Чайковски и либрето на Константин Шиловски. Галанов е известен диригент с международно признание за работата му с водещи оркестри в родната му Беларус, Русия и по света. Към днешна дата оперният му репертоар се състои от всички основни опери и от много руски композитори.
Маестрото е активен гост - диригент с множество гастролиращи оркестри от Европа и Азия. През последните десет години Галанов е канен да дирижира на многобройни фестивали във Франция – „Савойски музикални празници”, „Гил Дюранс” и на престижния „Фестивал дю шато” в Шамбери, както и на „Гранди диретори ал Маручино” в Италия. Маестро Галанов дирижира световната премиера на „Реквием за Чернобил” от Бруно Летор.
Връхните точки в неговата биография включват две оперни постановки, „Кармен“ от Жорж Бизе и „Дама пика“ на руския композитор Пьотр Илич Чайковски в Националния академичен „Болшой театър опера и балет“ на Република Беларус, а също и оркестрово дирижиране на Петата симфония на Чайковски в Порто Алегре, Бразилия.
Участват:
Ларина - Александрина Стоянова- Андреева, Олга – Виолета Радомирска, Ленски – Емил Павлов, Филипевна – Весела Янева, княз Гремин- Бисер Георгиев, Ротният – Николай Войнов, Зарецки – Димитър Станчев, Трике – Красимир Динев
Музикална и стилистична постановка - Лариса Гергиева, Сценография - Александър Костюченко, Асистент - режисьор – Владимир Горчаков, Художник на костюмите - Стив Алмериги, Диригент на хора - Виолета Димитрова, Хореография - Риолина Топалова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене