Европарламентът в опит да укроти цените - няма да намалява още вредните емисии до 2030 г.
Георги Луканов | 12 Май 2022 г. | 8 показвания | 0 коментара

Депутатите в комисията по околна среда на Европейския парламент подкрепиха плана на ЕС за забрана на продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2035 г., както "24 часа" вече писа.  Те обаче гласуваха против предложението за радикално намаляване на емисиите на CO2 през това десетилетие. Комисията не подкрепи искането на някои законодатели да се надхвърли това, което беше предложено от Комисията. ЕК определи 55% намаление на емисиите на CO2 до 2030 г. спрямо нивата от 2021 г.

Някои екологични групи поискаха по-драстично намаляване на вредните емисии, което би направило производството и продажбата на дизелови и бензинови коли нерентабилно. Този ход на комисията вероятно ще бъде приветстван от потребителите и представителите на автомобилната индустрия, които лобираха за това решение). Това означава, че цените на новите автомобили не би трябвало в следващите 8 години да се покачват стремглаво и че вероятно ще продължим да купуваме малки градски коли.

Чрез комбиниране на електрически коли и возила с двигатели с вътрешно горене, производителите ще се вместят в желаните цели за намаляване на емисиите с по-малко инвестиции.

Европейската комисия предложи цели като част от по-голям пакет от политики за изменение на климата миналия юли. Целият Европейски парламент ще гласува най-вероятно следващия месец предложенията за емисиите на CO2 в автомобилния сектор, след което евродепутатите и страните от ЕС трябва да договорят окончателни правила.

ЕС също така обсъжда, че страните трябва да разширят мрежата си от зарядни станции. Без това забраната за продажбата на бензин и дизел през 2035 г. няма много смисъл.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цар, президент и патриарх сред посрещачите. Така на 24 май 2002 г. вестник “24 часа” публикува информация за първата визита на римски папа в България. Йоан Павел Втори пристига в България след отправена към него покана от нарочен инициативен комитет, в който са Соломон Паси и главният редактор на “24 часа” Венелина Гочева, български интелектуалци

Учени откриха пътя на “приятното докосване” от кожата до мозъка Всеизвестно е, че прегръдките, вплитането на длани, галенето пораждат емоционална наслада, но досега не се знаеше как и защо. Екип от медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис даде научно обяснение на този феномен. Той установи

Т. нар. умни договори връщат парите от отменен полет същата вечер Цифрова картина бе продадена за $ 91 милиона  Биткойн - най-масовата криптовалута, за седмица загуби половината от стойността си, като сривът ѝ бе драматичен (виж вдясно), и охлади вярата, че блокчейн технологията дава защита от инфлацията в трудни времена. Загубите са за 600 млрд

Оперната певица Мария Павлова взе наградата за впечатляващ ...
Чужденци искат да бягат от ЦСКА след ексцесиите на ...
В “Братя” е мафиотът Сандо, преди това беше Мартин - ...
Без да е актриса, блесна в “Стъклен дом”, сега снима “С ...
"Боксът спаси моя живот. Можех да съм по затворите. Вървях ...
По ирония на съдбата възлюбеният на дъщерята на руския ...
Освен да се боксира, Тайсън Фюри може и да танцува. ...
Любимата двойка на цяла Испания - Сара Карбонеро и Икер ...
Призракът от мрачните години, когато английският футбол ...
Бях инспирирана и от “Кралство Чамла”. Вълнуваше ме ...
Алена Середова изглежда блестящо на 44 години и грее от ...
Националната художествена галерия (НХГ) организира ...
Капитанът на "Левски" Николай Михайлов ще остане на ...
Любен Дилов-син бил автор на последния стих от прочутата ...
"10 години женени и половин живот заедно. Готови сме за още ...
Напрежението в края на сезона във Висшата лига явно идва в ...