Наследник на легендата BMW Isetta струва два пъти по-малко от бъдещата БГ кола от Ловеч
Георги Луканов | 13 Май 2022 г. | 10 показвания | 0 коментара

По-възрастните си спомнят смешната малка кола, наречена BMW Isetta? Някои пък са чували за съвременния наследник на легендарния мини автомобил - електрическият Microlino. Возилото, което ще бъде и конкурент на бъдещата БГ кола от германския произход, която ще се сглобява в Ловеч, е на цена от 12 500 евро. Очаква се електрическата машина на ток на компанията Next.e.Go Mobile, която ще се прави и в България, да струва два пъти повече.

Microlino обаче вече започна да се произвежда във фабрика в Торино. И в допълнение към нивата на оборудване Urban, Dolce и Competizione първо се пуска на пазара ексклузивна серия от 500 автомобила с името Pioneer Series.

Първата модификация на Microlino е оборудвана с 10,5-ватчасова батерия, която обещава пробег до 230 километра. Мини автомобила може да се зареди догоре само за 4 часа и то от домашен контакт. Колата тежи едва 535 килограма и може да вдигне максималните 90 км/ч.

В електрическата кола можете да влезете вътре с помощта на прикрит бутон - единствената врата за качване, разположена нестандартно отпред, ще се отвори плавно сама. Във возилото могат да се настанят двама души, като вземат със себе си багаж до 230 литра. Кормилната колона е фиксирана към пода, в нея се помещава цифрово арматурно табло.

Планът за тази година е да сглобят 3000 бройки, а през следващата 6000. Micro Mobility Systems вече има почти 20 хиляди поръчани автомобила от Microlino.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цар, президент и патриарх сред посрещачите. Така на 24 май 2002 г. вестник “24 часа” публикува информация за първата визита на римски папа в България. Йоан Павел Втори пристига в България след отправена към него покана от нарочен инициативен комитет, в който са Соломон Паси и главният редактор на “24 часа” Венелина Гочева, български интелектуалци

Учени откриха пътя на “приятното докосване” от кожата до мозъка Всеизвестно е, че прегръдките, вплитането на длани, галенето пораждат емоционална наслада, но досега не се знаеше как и защо. Екип от медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис даде научно обяснение на този феномен. Той установи

Т. нар. умни договори връщат парите от отменен полет същата вечер Цифрова картина бе продадена за $ 91 милиона  Биткойн - най-масовата криптовалута, за седмица загуби половината от стойността си, като сривът ѝ бе драматичен (виж вдясно), и охлади вярата, че блокчейн технологията дава защита от инфлацията в трудни времена. Загубите са за 600 млрд

Оперната певица Мария Павлова взе наградата за впечатляващ ...
Чужденци искат да бягат от ЦСКА след ексцесиите на ...
В “Братя” е мафиотът Сандо, преди това беше Мартин - ...
Без да е актриса, блесна в “Стъклен дом”, сега снима “С ...
"Боксът спаси моя живот. Можех да съм по затворите. Вървях ...
По ирония на съдбата възлюбеният на дъщерята на руския ...
Освен да се боксира, Тайсън Фюри може и да танцува. ...
Любимата двойка на цяла Испания - Сара Карбонеро и Икер ...
Призракът от мрачните години, когато английският футбол ...
Бях инспирирана и от “Кралство Чамла”. Вълнуваше ме ...
Алена Середова изглежда блестящо на 44 години и грее от ...
Националната художествена галерия (НХГ) организира ...
Капитанът на "Левски" Николай Михайлов ще остане на ...
Любен Дилов-син бил автор на последния стих от прочутата ...
"10 години женени и половин живот заедно. Готови сме за още ...
Напрежението в края на сезона във Висшата лига явно идва в ...