Стефана Здравкова – втората жена, която поема “Нова Броудкастинг Груп” (Обзор)

СТЕФАНА ЗДРАВКОВА

Дирк Геркенс остава в управляващия борд, както и в ръководството на “Юнайтед Груп”

Стефана Здравкова поема управлението на “Нова Броудкастинг Груп”, след като от “Юнайтед Груп” обявиха назначението ѝ за главен изпълнителен директор от 13 май.

Досега тя ръководеше дигиталната компания “Нет Инфо”, също част от “Нова”.

Така Здравкова става втората жена след Силва Зурлева, която ще управлява Нова тв, дъщерните ѝ канали, както и всички останали компании в медийната група.

Тя сменя на поста досегашния шеф Дирк Геркенс, който бе начело на “Нова” от ноември 2021 г. Той съчетаваше високата позиция с работата си като директор “Програмиране, продукция и рекламни продажби” на “Юнайтед Медия”, като сега ще ѝ се посвети изцяло. Същевременно Геркенс остава председател на управляващия борд на “Нова Броудкастинг Груп”.

През последните три години Стефана Здравкова беше изпълнителен директор на “Нет Инфо”. Преди да заеме тази позиция, тя става прокурист на дружеството, след като тогавашният шеф Христо Христов е освободен от поста.

Сред постиженията ѝ е продължаващият растеж на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg, посочват от компанията. Същевременно тя развива и прилага иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на “Нова Броудкастинг Груп”.

Преди да се присъедини към “Нет Инфо”, Здравкова е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

“Приветстваме Стефана в новата ѝ роля, отчитайки приноса ѝ досега за постигане на целите на компанията. Нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което заедно със стратегическото ѝ мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията”, казва за новото назначение Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на “Юнайтед Груп”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене