Джанлука Ваки печели милиони, като се забавлява, а делегира работата на други

Ваки е роден в Болоня преди 54 г.

Танцуващият диджей и инфлуенсър с 50 млн. последователи има къщи с 4800 кв. м площ със зона за сафари, спа и дворец на спорта Ваки е роден в Болоня преди 54 г.

Как протича един нормален ден на Джанлука Ваки - инфлуенсъра с 50 млн. последователи в социалните мрежи, когото мнозина познават с прякора Танцуващия милионер, или Mister Enjoy?

“Събуждам се в 5 часа сутринта и се затварям в хипербарната камера за кислородна терапия, където спя още два часа. Ставам, правя един час гимнастика, след това седя 20 минути във вана с лед на нулева температура. Тя замести криотерапията, защото създава умерен студ. Седя със скръстени ръце”. Така разказва ежедневието си пред в. “Кориере дела сера” човекът, за когото мнозина не знаят от какво точно печели милионите си. Много малко хора са наясно и защо всъщност е толкова популярен в социалните мрежи по света. Или както казват за някои - както за него, така и за сестрите Кардашиян:

“Той е известен с това, че е известен”

Джанлука Ваки е на 54 г. и е от Болоня. Роден е в богаташко семейство, чиято компания е международен лидер в производството на машини за пакетиране на фармацевтични, козметични и хранителни продукти.

Ваки с 27 г. по-младата си жена - венецуелката Шарон
СНИМКИ: ФЕЙСБУК / ДЖАНЛУКА ВАКИ
Ваки с 27 г. по-младата си жена - венецуелката Шарон СНИМКИ: ФЕЙСБУК / ДЖАНЛУКА ВАКИ

Въпреки че Ваки завършва икономика, предпочита да се заеме с нови начинания и да остави фамилния бизнес. “Отдалечих се от семейната компания, защото не мога да работя като мениджър. Можех да остана в нея, седнал на удобно кресло и получавайки тлъсти дивиденти като акционер. Спечелих си това право сам, като на 24 г. потънах в дългове, но изкупих акциите от роднините си със собствени средства.”  Ваки започва да създава фирма след фирма, но прави винаги така, че да делегира работата на други хора. Той самият запълва времето си с развлечения и живее така, както иска. Днес

богатството на Ваки е 100 пъти по-голямо от онова, което му оставя баща му

Ваки има отскоро и телефонна компания и верига за дюнери.

Със сигурност повечето от пристрастените по социалните мрежи са виждали забавните видеа на диджея предприемач в ТикТок, където го следват над 21,5 млн. фенове. Ваки не спира да публикува снимки от ежедневието си, което е като една безкрайна песен и развлечение - като се започне от многото му къщи, и се стигне до яхтите му. Джанлука е главен герой и на документалния филм, излъчван в платформата “Прайм Видео” - Mucho Mas, който ще бъде разпространен в 240 страни по света.

Ваки живее през едната част от годината в Болоня, през другата - в Маями. Той споделя дните си с 26-годишната венецуелка Шарон Фонсека, модел и актриса, която му роди дъщеря Блу Джерусалема (като името на популярния хит). Двамата с Ваки се запознават през 2018 г. по време на снимките на музикално видео.

Преди да я срещне, Ваки не предполага, че може да има собствено семейство. Влюбва се в нея, когато я вижда за пръв път.

“Преди това бях като Питър Пан, живеех, наслаждавайки се на удоволствията на живота,

но без да имам конструктивно виждане за бъдещето.”

Джанлука в момента строи в Сардиния мегавила от 1200 кв. м, която ще се казва като дъщеря му – “Блу Джерусалема”. Резиденцията ще разполага допълнително с 1000 кв. м тераси, игрища за падел (популярен спорт, считан за комбинация между тенис и скуош), както и дискотека. Работата му по тях струва 15 млн. евро. Тази резиденция ще се прибави към богатата му колекция от други къщи. В Маями, където милионерът живее шест месеца в годината, той има друга вила от 1200 кв. м, която пък се нарича BJV, както е съкращението от Блу Джерусалема Ваки. Той я купува през периода на пандемията.

Ваки на диджейския пулт
Ваки на диджейския пулт

Ваки има къща и в Болоня от 2200 кв. м, в сравнение с която другите му резиденции изглеждат като вилички. Болонското му кралство е нещо като увеселителен парк, като туристическо селище, като къща на дете, което не иска да порасне. В нея има дворец на спорта, спа център, на който и най-луксозният хотел би могъл да завиди, дискотека, писта за хеликоптери.

Освен всичко това обаче Ваки е оборудвал къщата си и с т. нар. цип линия. Какво представлява? Това е въжето, което свързва две много високи дървета, разположени на 350 метра разстояние. Тръгвайки от по-високото дърво в посока към по-ниското завързалият се за “ципа” се развлича. Ваки си има и друга “играчка”. Неотдавна

докарал пясък от пустинята и си направил собствена зона за сафари,

в която гостите му да се чувстват като в Кения. “Когато приятел ми дойде на гости, трябва да бъде магически момент за него и да иска да се върне”, казва Ваки пред “Кориере дела сера”.

Парадоксът е, че въпреки че днес диджеят милионер е царят на социалните мрежи,  навремето е забранявал на приятелите си да използват телефоните по време на вечеря. “През 2013 г. обаче видях как някои хора се превърнаха в модели, и си дадох сметка, че социалните мрежи ще станат новото комуникативно средство за масите и за отделния човек. Така си помислих, че показвайки живота си, можех да послужа като вдъхновение за някого. Мислех си, че не съм за тази работа, ама никога не трябва да казваш “познавайки се, знам, че не е за мен”. Така стана и с ТикТок.”

Влизането му в тази социална мрежа става по съвет на жена му Шарон. Първоначално обаче Ваки се ядосва, когато тя му казва, че там са всички, а той отвръща, че е само за тийнейджъри. Ваки дори хвърля телефона си по свещник и така го запалва. После обаче все пак се регистрира в ТикТок и две години по-късно разполага с 21,5 млн. последователи.

Джанлука прави всичко сам в социалните мрежи, защото в противен случай не би било развлечение. Най-трудното му

видео е с мотор “Веспа” под водата

Половин час се мъчи да уцели точния ъгъл, от който да се снима, за да не се вижда, че е завързан с рибарска корда.

От малък Джанлука е със силно изразено чувство за състезателност, не обича да остава втори. “Състезанието е моята болест”, казва той. Още като дете е шампион по ски, бие и Алберто Томба, който също е от Болоня. Родителите му не го дават на детска градина, за да не бъде отвлечен - по онова време е периодът на отвличанията на богати семейства в Италия.

Малкият Джанлука израства под знака на дисциплината, наложена му навремето от баща му. Той самият си я налага и в спорта.

Ваки стана известен в Италия и с това, че предизвика истинска мания по криотерапията, която практикува в къщата си с вана за лед. Той стои в нея на отрицателна температура по три минути. “Първия път бях във ваната за 18 минути, на следващия ден спрях да треперя.

Студът води до впечатляващо подмладяване”

Според Ваки доброто физическо функциониране подобрява качеството на живота и лекува психиката.

Ваки има няколко тъмни периода в живота си и един от тях е 18-годишният процес, след който го оправдават за това, че продава пътешествията от типа last minute (в последната минута) на едновремешния собственик на “Пармалат” Калисто Танци за 29 млн. евро. Магистратите мислят, че става въпрос за ощетяване на акционерите на компанията, без да си дават сметка навремето за огромния потенциал на тези пътешествия онлайн.

Неотдавна бивша домашна помощница в една от къщите на Ваки поиска от него 70 хил. евро заради неплатени извънредни часове работа. Тя се оплака пред медиите, че била принудена да танцува под команда за видеата му в ТикТок и че била стресирана заради изблиците му на гняв, при които хвърлял телефони и осветителни тела, използвани за снимките.

Други двама работници от къщата му в Сардиния пък казаха, че са работили на черно. Ваки обаче заведе дела срещу тях за неверни твърдения и за накърняване на имиджа му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене