Томазо ди Джовани: Предлагаме иновации на пълнолетните пушачи, за да се откажат от цигарите
24 часа | 29 Юни 2022 г. | 22 показвания | 0 коментара

Въпрос на време е да осигурим достъп до бездимните продукти на все повече места по света – стига обществото и регулаторите да са достатъчно добре информирани за ползите от тях върху общественото здраве, казва вицепрезидентът на "Глобални комуникации" на Филип Морис Интернешънъл

- Като погледнем картата на света, в която продуктите на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) се предлагат, Африка е почти непокрита територия. Тепърва влизате на пазарите в Саудитска Арабия, Египет, Тунис, Йордания и Бахрейн . Защо толкова късно, предвид факта, че в тази част на света се пуши много, заради регулациите ли?

- Комплексно е, във всяка от тези държави имаме различни усмотрения - от гледна точка на това дали сме способни да стигнем до потребителите, дали законодателството благоприятства промени, като например да помага на пълнолетните пушачи да разберат ползите и рисковете...

Също така дали са готови самите потребители. Подходящ ли е продуктът за потребителите в тази конкретна държава. И най-накрая имаме ли всъщност капацитета да захраним още една държава с такъв мащаб. Това са ключови въпроси и в някои от тези държави работим по всички тях едновременно. Въпрос на време е да осигурим достъп до бездимните продукти на все повече места по света – стига обществото и регулаторите да са достатъчно добре информирани за ползите от тях върху общественото здраве. Споменахте тези държави, но ние имаме още много в Латинска Америка, реално към момента те представляват 40% от нашия обем, защото той на практика идва от държави с ниски и средни доходи. 43% ако трябва да бъдем точни.

- На форума "Техновейшън" в Ньошател, в Швейцария разказахте за новостите в портфолиото от бездимни продукти на компанията - какво можете да ни разкажете за тях?

- Идеята е да имаме продукти за всякакви вкусове и предпочитания, но също и в различни ценови категории. Това, към което се стремим, особено при бездимните алтернативи ще бъде много по-евтино и някои от тези продукти ще се появят скоро. Ако вземем портофлиото ни от бездимни продукти в световен мащаб, ние предлагаме различни видове с различни цени в различните държави. И това е част от нашата цел, защото покупателната способност се различава между отделните държави.

Предпочитанията също са различни, така че се налага да свирим на всички тези струни. Ако вземем за пример мобилните телефони - друг технологичен продукт - те се продават на различни цени, имат различни технологии, различни брандове, но концепцията е една и съща.

Ако искаме пушачите да направят промяна, трябва да им дадем нещо, което чувстват, че могат да си позволят или пък харесват достатъчно, за да платят повече за него.

- От гледна точка на потребителските нагласи, кое е по-безопасно, електронните цигари или нагреваемите продукти?

- Това е много добър въпрос, трябва да го зададете на потребителите. Мога да ви кажа, че и двата вида продукти са много различни от горимите цигари. Защото всички намаляват вредните съединения в диапазона от 85-90% до 95%, така че разликите самите продукти са по-малки, отколкото разликите им с цигарите и това е най-важното. Всички те попадат в групата на продуктите с намален риск, които са много различни от цигарите. Всъщност когато сравняваме продукти, трябва да ги сравняваме продукт по продукт, а не по категории, защото има разнообразие в групата на цигарите, има разнообразие и в групата на нагреваемите продукти. Когато са с определено качество, определен производствен стандарт, всички те са много далеч от цигарите.

- Кой е вашият личен избор от всичките ви продукти?

- Ще се изненадате, но аз всъщност преминавам от един на друг, така че използвам доста нагреваеми продукти, но пробвам и хибридни продукти от тези, които харесвам, а понякога и електронни цигари. Обичам да сменям по две причини: първо, защото принципно обичам промени и второ, защото искам да познавам продуктите, които предлагаме и обичам да експериментирам, но това са личните ми предпочитания. Някои хора истински се привързват към едно конкретно решение.

- А не се ли притеснявате от това, че бомбардирате пазара с нови и нови продукти. Няма ли да се окаже проблем за потребителите? Както манията да си сменяме телефона всяка година, защото се е появило нещо по-ново на пазара.

- Тук има два аспекта, защото продуктите на електрониката имат ограничен живот, най-вече заради батерията. Така че при всяко положение когато използваш електроника, трябва периодично да сменяш марката и продукта. На пазара започва да се появява конкуренция и трябва да се погрижим хората, които преминават към тези продукти, да не ги смятат за остарели. Така че е важно постоянно да се правят иновации, за да продължат хората да използват нагреваеми продукти или електронни цигари и да не се връщат към цигарите.

Аз действително смятам, че бързото темпо на иновации е необходимо, за да се поддържа инерцията и да сме сигурни, че няма да се върнат пушачите към цигарите. Но освен това пушачите правят промяната, защото им е интересно. Защото им се дава широк избор.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Определя се по новата формула - 1/2 от средната Минималната заплата да се вдигне от 710 на 770 лв. Тя ще се определя по нова формула и ще е равна на половината от средната за страната. Това предложение ще направи служебното правителство, съобщи вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров. Според предложението за база ще се взема средната

Победителят в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) и германският "Айнтрахт" (Франкфурт), който спечели Лига Европа играят в мача за суперкупата на Европа. Той се играе  на Олимпийския стадион във финландската столица Хелзинки. На полувремето резултатът е 1:0 за испанците, като гола вкара централният защитник от Австрия Давид Алаба в 37-ата минута

На 63 години умря един от най-добрите футболисти на Португалия Фернандо Шалана. Крилото игра през по-голямата част от кариерата си в "Бенфика", но има два сезона в "Бордо" и един в "Белененсеш", когато в него са Борислав Михайлов и Аян Садъков. Той е страдал от дегенеративно заболяване. Шалана е 6 пъти шампион на Португали

Новото попълнение на "Барселона" Роберт Левандовски се ...
"Барселона" ще се раздели с поне един измежду нападателите ...
Моля ви, изключете острата светлина, страхувам се от нея... ...
В забавния езиков спор "войни или воини" се включиха втори ...
Министерството на културата напомня на държавните органи и ...
Нина Добрев подкара АТВ на плажа. Актрисата с български ...
Ан Хечи е в кома в критично състояние, след като се блъсна ...
Годишнината от безпрецедентното събитие в историята на ...
Нова, цветна и луксозна книга с главен герой Зайчето Питър ...
Тази есен е премиерата на "?1.618“ - първия пълнометражен ...
Мъжкото достойнство изигра лоша шега на италианеца Алберто ...
Над 30 нови робота ще дебютират на тазгодишната Световна ...
Без никакви проблеми паркира големия си автомобил в малък ...
Виктория Бекъм изглежда тормози снаха си Никола Пелц и ...
Джон Траволта взриви социалните мрежи с думите си за ...
Брад Пит и ролята му на "Калинката" в "Убийствен влак" ...