Съдят Пол Хагис заради обвинения в изнасилване

Пол Хагис е канадски режисьор и сценарист, носител на Оскар Снимка: Туитър

Под домашен арест в Италия остава дотогава, след като 30-годишна британка заяви, че я е насилил в началото на юни

Режисьорът Пол Хагис ще бъде изправен пред съдебни заседатели през октомври в Ню Йорк за изнасилване на публицистка през 2013 г., съобщи в. "Дейли мейл".

69-годишният носител на „Оскар“ остава под домашен арест в Италия засега, след като само преди седмица 30-годишна британка заяви в отделен случай, че я е изнасилил.

След делото на Брест през 2017 г., още три жени обвиниха Хагис в сексуално посегателство през януари 2018 г., включително една, която твърди, че е била изнасилена от него.

Хагис се опита да ускори процеса, позовавайки се на нарастващи съдебни разходи и невъзможност да работи, докато името му не бъде изчистено, но искането му беше отхвърлено.

Режисьорът в момента е задържан, след като е беше арестуван в Южна Италия. Британка твърди, че той я е изнасилил по-рано този месец. По нейни думи събитията са се развили в два последователни дни.

Хагис отрече да е извършил нарушение, но италиански съдия му нареди да остане в хотела си, докато полицията разследва твърденията.

Прокурорите обявиха, че той е разследван за предполагаемо сексуално насилие и тежки телесни наранявания.

След провеждане на изслушване, което продължи няколко часа в съдебната палата в Бриндизи, съдия Вилма Гили постанови да се удължи задържането му във фермерска резиденция в близост до Остуни, туристически град, където той трябваше да участва във фестивал на изкуствата тази седмица.

Адвокатът на Хагис, Мишел Лафорджия, каза след изслушването, че клиентът й потвърдил пред съдията пълната си невинност и има „надежда, че в крайна сметка ще бъде оправдан".

Прокурорите описват жената по новия случай като млада чужденка. Държавната телевизия и други италиански медии казаха, че тя е 30-годишна англичанка, която е познавала Хагис, преди той да пристигне в Остуни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене