И румънците прихванаха Джулая

Джулая на Камен бряг

От Тутракан до Бургас рок музика оглася изгрева на 1 юли

И румънците започнаха да празнуват специфичния български празник Джулай. Публика от северната ни съседка бе забелязана на много места - от Тутракан до Бургас - където се посреща изгревът вече няколко години.

“Тази година посрещаме Джулая на Малкото море”, каза за “24 часа” Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна. Така се нарича култов плаж след Тюленово, където купонът започна още вчера вечерта в 19,30 с младата русенска група The Rock.

За 19-а поредна година Цонев организира празника за посрещането на първото юлско утро. Когато управляваше Каварна, купонът бе на Камен бряг, после - в Тутракан, а сега е край Шабла.

“С мен е Влади Карамфилов - Въргала, който е водещ на концерта”, разказва Цонко Цонев. В събитието се включиха също групи от Варна и Шумен, като плажът Малкото море събира около 2000 души. “С кмета на Шабла Мариян Жечев за първи път сме съорганизатори и се справихме добре. С мен е дъщеря ми Зарина, която досега не е изпускала Джулай - това ѝ е 8-ият поред”, допълни Цонев.

Сцената в Тутракан събра не само публика от България, но и от съседна Румъния. А в афиша на събитието имената си записаха популярни банди като Б.Т.Р., Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Валди Тотев. В местността Огънчето на Камен бряг също се отбеляза Джулай с изпълнения на рок банди като Red House, Do Sho Band, Drive your life. Като специален гост бе поканен вокалистът на Rainbow, Alcatrazz и Michael Schenker Group - Дуги Уайт.

Бургаският Джулай тази година прерасна в тридневен фестивал, който продължава до 2 юли. “Ъпсурт”, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, “Акага”, Б.Т.Р. и “Контрол” са само част от групите във феста.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене