На 5 август тържествено откриват Седмия фестивал „Опера на върховете“- Белоградчик

На 5 август тържествено откриват Седмия фестивал „Опера на върховете“- Белоградчик

Днес, 5 август, е тържественото откриване на два върха неразривно свързани в магията на изкуството - върховете на магнетичните Белоградчишки скали и върховете на великите оперните произведения, които ще се слеят в едно магично и неповторимо единство тази вечер.

Новаторския характер и страст на режисьора Пламен Карталов за откриване на пространства за опера на открито, където необичайните условия получават ново дихание и живот, е шанс и за операта като изкуство, да носи нова енергия и нови послания към най-широка публика. От огромно значение е интерпретирането на оперните заглавия да е дълбоко свързано с мястото, където ще се разполага оперното действие.

Вдъхновението е основното за творческото въображение за образа на спектакъла на открито, споделя режисьорът Пламен Карталов. Идеята за неповторимост на визуализиране на музиката и драмата в нея, са свързани с конкретната среда, която ще се превърне в сцена. Внимателно винаги се обмисля разположението на действието, как ще се съчетава с природните дадености, избрани за оперното представление. Изключително важно за режисурата и цялостта на спектакъла природата и операта да са в хармония и да звучат в единство и най-естествен баланс.

И в подобна сила и енергия Пламен Карталов за седма поредна година слива внушителната гледка към Белоградчишките скали от двора на крепостта, където ще бъде разположена трибуната за публиката и сцената с магнетичните скални зъбери на Белоградчишките скали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Дъщерята на президента Румен Радев с първа главна роля
Имат ли отново проблеми помежду си Дженифър Лопес и Бен Афлек?
Превръщат родната къща на Хитлер в полицейски участък
Павел Койчев запълни "Райко Алексиев" с 30 фигури, бурни аплодисменти и много почитатели
Синът на Шумахер си тръгва от Формула 1

Напишете дума/думи за търсене