Партньорите в МКС потвърдиха готовността си да работят по нея и след 2024 г.

Космосът

Участниците в Международната космическа станция (МКС) потвърдиха ангажимента си да я развиват и използват след 2024 г., съобщи американската космическа агенция НАСА в блога си.

Съобщението е публикувано след заседание на 29 юли на Координационния съвет на МКС, посветено на съвместната работа на космическата лаборатория.
Представители на НАСА, Канадската космическа агенция, Европейската космическа агенция, министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологии на Япония, и на японската космическа агенция, както и Роскосмос, са обсъдили различни теми, сред които използването на космическата станция, операциите, изследванията, преходно планиране и партньорството в нискоземна орбита в периода след експлоатацията на МКС.

Съветът, който координира мениджмънта на МКС, е обсъдил и удължаване на операциите на станцията след 2024 г., се посочва в публикацията. Всеки от партньорите е потвърдил, че ще продължи да работи чрез съответни правителствени процедури по удължаване на работата на станцията след 2024 г.

На 28 юли ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов заяви на среща с руския президент Владимир Путин, че е взето решение за излизане на Русия от проекта МКС след 2024 г., като всички ангажименти към партньорите ще бъдат изпълнени, припомни ТАСС. На 29 юли в ефира на руския телевизионен канал "Русия-24" Борисов поясни, че точната дата за излизане на Русия от програмата МКС ще зависи от състоянието на станцията, предаде агенцията.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене