Директорът на ЦСКА Филип Филипов: Били сме и по-сериозни отбори от "Базел"

Филип Филипов

"Възможно е да отстраним "Базел". ЦСКА е отстранявал и много по-големи отбори." Това заяви директорът на ЦСКА-София Филип Филипов при завръщането на "червените" от Дъблин, където отстраниха "Сейнт Патрикс" в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тимът от Борисовата градина загуби у дома с 1:0, но спечели като гост с 2:0.

Именно швейцарският "Базел" е следващото препятствие пред ЦСКА-София.

"Чак герои не бих казал, че са момчетата. Свършиха си работата, показвайки характер. Преодоляха пасива от първия мач и продължават напред. Ние на отиване си казахме, че отиваме да победим и да продължим. Това беше целта. Не мисля, че сме показали кой знае каква игра. Мачът не беше на високо ниво, нервен мач, но си изпълнихме целта", започна изпълнителният директор на тима.

"Сега имаме мач със "Септември", който не е по-малко важен, после ще говорим за "Базел". Много нервен мач беше със "Сейнт Патрикс", като и двата отбора искаха да продължат, така се получиха сблъсъците в края", добави още той.

"Със "Септември" няма да отлагаме двубоя. Тези решения ги взима треньорът, той е човекът, който преценява състоянието на играчите. До мача с ЦСКА 1948 има доста време", завърши Филипов.

Резултата в Дъблин откри Маурисио Гарсес в 11-ата минута, с което заличи преднината на домакините от срещата в София. В 82-рата Иван Турицов реализира от дузпа така скъпоценното второ попадение, което изпрати българския тим на плейоф в турнира срещу "Базел".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене