"Хъшовете" с децата си се върнаха в Народния, Катето на Чочо най-висока

Катето Попйорданова (в тъмносиня рокля, девета поред), се извисяваше над всички деца

"Да живее България!" за пореден път разплака публиката в тричасовото представление "Хъшове", което се завърна в Народния театър след петгодишно отсъствие.

Радостни възгласи, прегръдки от публиката за актьорите в края на представлението и насълзения режисьор Александър Морфов, белязаха първата дата от поредицата дни до края на годината, в които спектакълът ще продължи да се играе.

"Завръщаме се с оригиналните актьори, след време може и да има промяна в актьорския състав, още не знам", каза Морфов.

Преди време в постановката участваха и децата на актьорите, които и този път бяха от главните действащи лица в спектакъла. Катерина, дъщерята на покойния Чочо Попйорданов бе най-пораснала от всички.

В ролята на Македонски от 2013 г. на мястото на покойния Чочо Попйорданов отново влезе Деян Донков, на мястото на Стоян Алексиев игра Марин Янев като бащата на Бръчков, а Христо Петков е попчето вместо Захари Бахаров. Липсата на Христо Мутафчиев се усещаше в спектакъла, но пък неговия "Бел кон" звучеше почти през цялото време в спектакъла.

От стария състав липсваше и Димитър Рачков, който бе един от румънците. Сега ролята се изпълнява от Васил Драганов, а другият румънец е талантливият Теодор Елмазов. В ролята на Димитрото, която се изпълняваше от Пламен Пеев (вече в Петербург), влезе Иван Савов. Кандидатът за депутат Евгени Будинов също не участваше в спектакъла. Той бе заменен с Леарт Докле.

Друг липсващ бе актьорът Валентин Танев, който изгледа колегите си в ложата, тъй като се върна предишния ден от сложна операция в Израел. 

Някои от репликите с днешна дата също бяха променени, от един персонаж към друг, но това не промени смислово представлението.

Култовата постановка бе главен приоритет в концепцията на Васил Василев, който преди няколко месеца спечели конкурса за директор на трупата. Безсмъртната пиеса от Иван Вазов по повестта "Немили-недраги" ще продължи да оживява на сцената на 15 септември, 20 и 29 октомври, а освен нея и други стари постановки се връщат в афиша на Народния. Като главен режисьор Александър Морфов ще определя репертоара на първата ни сцена, заедно с директора Васил Василев.

Актьорският състав ще се променя в движение, казват от екипа
Актьорският състав ще се променя в движение, казват от екипа
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене