В “Билет до рая” Джордж Клуни и Джулия Робъртс направили 80 дубъла на сцената с целувката

Джордж Клуни и Джулия Робъртс са приятели от години

Джордж Клуни и Джулия Робъртс - близки приятели от години, повтарят 80 пъти единствената сцена с целувка в новия си филм “Билет до рая”, докато я заснемат, разкриват самите те пред “Ню Йорк таймс”.

“Казах на жена ми (Амал): трябваха ни 80 дубъла. Тя направи изражение: “Я стига де, по дяволите”, разказва Клуни. Налага се Джулия Робъртс да обясни:

“79 пъти избухвахме в смях, едва на 80-ия успяхме да се целунем. Отне ни сякаш 6 месеца”.

В първата си обща романтична комедия двете холивудски суперзвезди играят разведени съпрузи, които заминават на пожар за Бали, за да предотвратят прибързания брак на дъщеря си. Тя се е влюбила до уши в местен младеж след ваканционен флирт от няколко дни. Дъщерята Лили е блестяща студентка, която заминава на екзотично пътешествие с най-добрата си приятелка, за да отпразнува завършването на университета.

Тя обаче се влюбва толкова силно в Геде, когото едва познава, че решава да захвърли целия си досегашен живот и да се омъжи за него. Това кара двамата родители да се юрнат по спешност към индонезийския остров и да опитат да заровят томахавката в опит да саботират сватбата и да попречат на момичето да направи същата фатална грешка, която те са направили преди 25 години, обвързвайки се твърде млади в колежа. 

Актьорите в кадър от филма, в който пристигат на екзотичен остров
Актьорите в кадър от филма, в който пристигат на екзотичен остров

След серия от комични и стигащи до абсурд ситуации бившите съпрузи откриват, че искрата между тях не е загаснала напълно. Тръгнали да решават проблемите на детето си, накрая те по-скоро са на път да решат собствените си проблеми един с друг и да се помирят.

Лентата тръгна по екраните в България тази седмица. Прожектирането ѝ трябваше да започне и във Великобритания на 20 септември, но бе отложено заради смъртта на кралица Елизабет II. В САЩ излизането на голям екран е насрочено за 21 октомври.

Подобно на отношенията си извън камерите, когато не спират да се шегуват един с друг, двамата големи актьори се забавлявали много и по време на снимките. Робъртс посочва, че е изключително благодарна на Клуни, защото той я спасил от самотата по време на съвместната им работа в далечна Австралия в края на миналата година. 54-годишната днес красавица твърди, че никога не се е отделяла за толкова дълго от съпруга си Дани Модър и трите им деца тийнейджъри. 

Клуни със съпругата си Амал
Клуни със съпругата си Амал

За разлика от Клуни, който бил придружаван на снимачната площадка от съпругата си Амал и техните 5-годишни близнаци, Робъртс била сама. За щастие, къщите, в които живеели главните изпълнители, били една до друга и те често можели да си гостуват. Така Джулия, която за децата на Клуни била “леля Жужу”, успявала да се отърси от мислите, че е разделена с най-близките си.

Сценарият на филма, на който и двамата са продуценти, е писан специално за тях, разкрива Клуни. Даже в първоначалния вариант героите носели имената Джорджия и Джулиън (в лентата неговото име сега е Дейвид). “Не бях се снимал в романтична комедия от “Един прекрасен ден”, казва Клуни (в този филм от 1996 г. той си партнира с Мишел Пфайфър).

Но решил, че след като Джулс се е навила, сигурно ще е забавно. За нея пък това е първа подобна роля след “Нотинг Хил” (1999 г.) и “Сватбата на най-добрия ми приятел” (1997). Робъртс обаче посочва, че сценарият е много добре адаптиран за възрастта, на която вече са двамата с Клуни, а смешките са смислени.

“С Джордж чувствахме известна щастлива отговорност, че искахме да направим комедия заедно и да дадем на хората кратка почивка от живота, след като светът премина през толкова трудни времена. Това е все едно да вървиш по тротоара и навън е студено, но изведнъж се показва слънцето и ти стопля гърба. Тогава си казваш: “Точно от това имах нужда”, обяснява Робъртс пред “Ню Йорк таймс”.

Блестящата актьорска двойка си спомня и как е трябвало да прекарат 14 дни в пълна изолация в Сидни преди началото на снимките през ноември 2021 г. “На 11-ия ден вече се чудех коя съм, къде съм, защо съм в тази стая, в която не съм живяла никога”, разказва Робъртс. “Ами затова хората са измислили алкохола”, включва се Клуни с типичния си хумор. “Да, както и шоколадовия чипс”, добавя тя. 

Клуни и Робъртс като разделеното семейство в "Билет до рая"
Клуни и Робъртс като разделеното семейство в "Билет до рая"

Приятелите имат доста общи филми зад гърба си. Близки са от времето на “Бандата на Оушън” (2001) и “Бандата на Оушън 2” (2004), последвани от още проекти като “Самопризнанията на един опасен ум” и “Пулсът на парите”. Запитани от “Ню Йорк пост” какво смятат, че може да е следващото им начинание заедно, двамата отговарят в един глас: “Уестърн”. “А може би романтична комедия уестърн”, уточнява Клуни.

Режисьор на “Билет до рая” е Ол Паркър, познат на българските зрители от “Мама миа, пак започваме”. Актьорският състав включва още Кейтлин Девър (Лили), Максим Бутие (Геде), Били Лорд, Лукас Браво и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене