Младият актьор Севар Иванов спечели тазгодишната награда "Андрей Баташов"
24 часа | 27 Септември 2022 г. | 14 показвания | 0 коментара

Младият актьор Севар Иванов е тазгодишният носител на наградата “Андрей Баташов”, учредена от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик приорат на България.  

"Изключително щастлив и благодарен съм, че тази година Велик Приорат България на Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим реши да ме удостои с наградата Андрей Баташов”.
Статуетката и указът бяха връчени на специална церемония, лично от Румен Ралчев", пише Севар Иванов в профила си във фейсбук. 

Отличието се връчва ежегодно на млади артисти до 33-годишна възраст, които имат впечатляващи творчески постижения на сцената и екрана, но и благородна дейност в полза на обществото. За да се поддържа жива паметта за незабравимия актьор, отишъл си от този свят едва на 45, лауреатите трябва да притежават и редица християнски добродетели и морални качества – хуманност, щедрост, състрадание, безкористност, достойнство, сила на духа - ценности, които и самият Андрей Баташов изповядваше.

"На церемонията присъстваха членове на ордена и гости от различни сфери и професии - точно, каквато е публиката в театралните зали. Красиво е, когато хората имат отношение към изкуството и културата!", пише Севар Иванов.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Модернистите на XX век” изложени в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 Малко показваните графики на Пикасо “Балетните танцьори”, ръчно подписани от големия художник, са сред най-любопитните експонати в изложбата “Модернистите на XX век”, която галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива по традиция в края на годината

Вече има първи признаци за спад - през октомври производствената инфлация пада с 6,2% спрямо септември Компаниите ще получават и през 2023 г. компенсации за тока, когато цената на борсата мине над 200 лв. за мегаватчас. Помощта в пълен размер ще важи за всички, гласуваха депутатите от енергийната комисия

Решителните мачове от група С Полша - Аржентина и Саудитска Арабия - Мексико вървят 0:0 след първото полувреме.  Аржентинците напъваха здраво от началото на мача, но поляците се отбраняват доста успешно. И Войтех Шчесни към момента спасява всичко.  В 37-ата минута Шчесни удари шамар на Меси, след удар с глава на аржетница

Роден съм между Сливен и Казанлък, в село Твърдица. ...
С бурни аплаузи публиката в Загреб посрещна Софийската ...
Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, ...
Внимателен пешеходец е Христо Мутафчиев. С помощта на ...
С "Бентли" се придвижва из София Красьо Черния. Добилият ...
Младо момче помага на Йорданка Христова. Знаменитата певица ...
Луана призна за раздялата с нападателя Звездата на Бразилия ...
Сертификатът подарък от "отбора епоха" Илиана Раева получи ...
Космическият апарат "Орион" на НАСА достигна на рекордно ...
За чл.-кор. проф. д-р Николай Габровски, дмн, началник на ...
Пистолети, голямо количество диетична кола и вода - това са ...
Скулптури от стъкло представя художничката Ангелина Петрова ...
Швейцарският мултиинструменталист Александър Селие, син на ...
Казват, че традициите съществуват, за да бъдат спазвани, а ...
Американската звезда на риалити телевизията и социалните ...
Карли Найт е готова на всичко, за да забие футболист. ...