Хвърлен банан възмущава Франция

Лазер свети в лицето на Неймар в мача срещу Тунис

Хвърлен банан по бразилския футболен национал Ричарлисон при победата на "Селесао" над Тунис с 5:1 на стадион "Парк де Пренс" нажежи страстите във Франция до червено. Най-вече затова, че така и не бе намерен виновникът за този расистки акт, несъмнено фен с тунизийско потекло. Но ако беше се случило такова нещо на мач на френския национален тим и виновникът не беше с произход от бившите колонии, то той щеше да бъде заловен до минути.

Тунизийските привърженици се бяха събрали недалеч от бившия национален стадион часове преди двубоя и за тях това е огромна радост. Националният тим на африканската страна, наричан "Орлите на Картаген", не бе идвал във Франция от 14 години, пише в свой репортаж "Паризиен".

Нападателят Ричарлисон тъкмо беше вкарал второто попадение за отбора си, когато бананът беше хвърлен към него и другите бразилци, празнуващи близо до тъчлинията. Към тях бяха хвърлени още бутилка с вода и друг предмет. "Селесао" използва мача, за да направи изявление срещу расизма, като играчите позираха преди началото пред плакат, на който пишеше: "Без нашите чернокожи играчи нямаше да имаме звезди на фланелката си" - препратка към петте звезди на гърдите, които символизират петте световни титли на "кариоките".

Освен това бразилските футболисти се оплакаха, че през повечето време от трибуните хора са се опитвали да ги заслепяват с лазери.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене