18 световни художници показват съвременния реализъм в Европа

"Пролетна цъфтяща круша" на Елена Базанова

Галерия “Нюанс” за втори път открива международната изложба “Европейски акварел”

18 световноизвестни художници от Уругвай, Молдова, Швеция, Русия и още 6 държави ще представят изкуството на акварела. Картините им са събрани в изложба, която ще покаже съвременния реализъм в Европа.

Галерия “Нюанс” за втори път организира международната изложба “Европейски акварел”. В тазгодишното издание ще бъдат представени картини на 5-има наши художници, а другите участници са от Швеция, Уругвай, Италия, Молдова, Испания, Франция, Англия, Шотландия и Русия. Всички те са съвременни творци, които участват в престижни международни проекти по света и провеждат майсторски класове, популяризирайки акварелната техника. Художниците работят в различни жанрове, които са и класически, но и съвременни, като използват нови техники и похвати. 

"Монтевидео - стар град" на Алваро Кастанет
"Монтевидео - стар град" на Алваро Кастанет

“Акварелната техника е сложна и непредсказуема и за овладяването ѝ са необходими години опит, търпение и страст. Най-голямото предизвикателство за акварелистите е реалистичното рисуване”, обясняват от галерия “Нюанс”.

Картините ще покажат съвременния реализъм в акварели от различни части на Европа. По време на изложбата ще има и лимитирана серия каталози. “Европейски акварел” се открива на 11 октомври и ще може да бъде разгледана до края на месеца. 

"Прозорец към миналото" на Атанас Мацурев
"Прозорец към миналото" на Атанас Мацурев

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Дъщерята на президента Румен Радев с първа главна роля
Имат ли отново проблеми помежду си Дженифър Лопес и Бен Афлек?
Превръщат родната къща на Хитлер в полицейски участък
Павел Койчев запълни "Райко Алексиев" с 30 фигури, бурни аплодисменти и много почитатели
Синът на Шумахер си тръгва от Формула 1

Напишете дума/думи за търсене