Извънредното положение и епидемиите - в 8-ото издание на юридически учебник
24 часа | 06 Октомври 2022 г. | 12 показвания | 0 коментара

След мащабните промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) през 2018 г. Европейската комисия констатира, че България има най-бързото административно правораздаване в ЕС за 2021 г. Приетите изменения през последните години налагат нов прочит на действащата практика и на актуалните тези.

На пазара вече е дългоочакваното 8-о издание на “Административен процес” от проф. д-р Кино Лазаров и проф. д-р Иван Тодоров – един от най-задълбочените и изчерпателни учебници по темата. Той разглежда важни теоретични въпроси и интересни за практиката проблеми, така че информацията да бъде полезна както на студенти, така и на практикуващи юристи.

В изданието с логото на “Сиела” е отразено действащото законодателство към края на септември 2022 г. – от промените в АПК през 2018, 2019, 2020 и 2021 г., както и цялостната реформа в Закона за административните нарушения и наказания през 2021 и 2022 г.

Съобразена е редакцията към настоящия момент на редица закони, включително на Закона за нормативните актове, Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, Закона за движение по пътищата, Закона за управление на средствата от европейските фондове при споделено управление и др.

Използвана е и е разгледана критично актуална съдебна практика, в т. ч. тълкувателни решения и актове на Върховния административен съд от периода 2018–2022 г. Включени са нови решения на Конституционния съд, Съда на Европейския съюз и Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Разгледани са и въпросите за административните актове, издавани при условията на извънредно положение и при епидемии. В учебника е отделено специално внимание на взаимодействието между националния и европейския административен процес. Разгледано е и съотношението с административноправните норми на международното право.

Подробностите в дадена материя са дадени с по-малък шрифт за удобство на студентите и за ориентация на специалистите. Всеки екземпляр е придружен от уникален код, който позволява достъп до пълния текст в електронен вариант за удобно търсене и бърза работа.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Условието е документите да се подадат месец преди това  Сега хората с увреждания може да останат и година без никакви средства Хората с увреждания, чиито ТЕЛК-ове изтичат, да продължат да получават пенсиите си за инвалидност, както и финансовата подкрепа по Закона за хората с увреждания. Освен това с изтекло решение до издаването на новото

Три законопроекта намаляват правомощията на Радев над НСО, МВР и ДАНС Президентът да не може да избира шефовете на НСО, МВР и ДАНС. Освен това да се  намали транспортът на администрацията на държавния глава и да му се отнеме шофьорът година след като е напуснал поста. Това са част от промените в три закона

“Модернистите на XX век” изложени в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 Малко показваните графики на Пикасо “Балетните танцьори”, ръчно подписани от големия художник, са сред най-любопитните експонати в изложбата “Модернистите на XX век”, която галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива по традиция в края на годината

Роден съм между Сливен и Казанлък, в село Твърдица. ...
С бурни аплаузи публиката в Загреб посрещна Софийската ...
Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, ...
Внимателен пешеходец е Христо Мутафчиев. С помощта на ...
С "Бентли" се придвижва из София Красьо Черния. Добилият ...
Младо момче помага на Йорданка Христова. Знаменитата певица ...
Луана призна за раздялата с нападателя Звездата на Бразилия ...
Сертификатът подарък от "отбора епоха" Илиана Раева получи ...
Космическият апарат "Орион" на НАСА достигна на рекордно ...
За чл.-кор. проф. д-р Николай Габровски, дмн, началник на ...
Пистолети, голямо количество диетична кола и вода - това са ...
Скулптури от стъкло представя художничката Ангелина Петрова ...
Швейцарският мултиинструменталист Александър Селие, син на ...
Казват, че традициите съществуват, за да бъдат спазвани, а ...
Американската звезда на риалити телевизията и социалните ...
Карли Найт е готова на всичко, за да забие футболист. ...