Старинната музика оживява с Деница Серафим тази вечер в Градската галерия на Варна

Тази вечер в Градската художествена галерия ще бъде като в друга епоха - концертната зала ще бъде преобразена и като музика, и като визия. Деница Серафим ще представи своя авторски проект "Пътят на Пилигрима". Това е музикално пътешествие из Европа от XVI в. - време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок. Деница Серафим се вдъхновява от тези епохи и артистично пресъздава това пътешествие в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из стара Европа.

Нейните мелодии са повлияни от автентичното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на различни европейски езици тази музика носи приказно усещане, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика.

В своя първи самостоятелен акустичен проект тя събира талантливи музиканти, които влизат в ролята на тези пътници и оживяват нейните музикални идеи.

Участниците в това пътешествие са Асен Маринов - китара, аранжимент; Бояна Зарева - цигулка, виола, беквокали; Емил Михов - виола да гамба и блокфлейта; Йордан Владев - етно флейти, ударни; Деница Димитрова - келтска арфа, Емил Джордж - сакбът; Нейко Бодуров - тромпет; Анита Нейчева - бендир, перкусии, тамборино и разбира се, Деница Серафим - вокал, музика и костюмография.

Избраните инструменти са характерни за старата европейска музика и създават специално звучене и настроение като в същото време атрактивно представят музиката на сцена.

Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки интересна и автентична средновековна визия на основните действащи лица в този концерт.

Билети за концерта могат да се намерят в мрежата на Ивентим и на касата във Фестивалния комплекс във Варна, както и на място в Градската художествена галерия преди концерта.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации" и е част от проекта "Джаз Плюс Концерти: "Пътят на пилигрима" и "Отвъд нотите: Роберто Фонсека и Нови български гласове" и от Община Варна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене