"Металика" с нов албум и турне в Европа през следващите две години

“Металика” по време на концерта им у нас през 2008 година СНИМКА: Архив

Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, че ще издаде нов студиен албум, както и че тръгна на турне в Европа и Северна Америка през 2023 г. и 2024 г., предаде АФП.

Продукцията "72 seasons" ще бъде издадена на 14 април 2023 г. и веднага ще бъде последвана от концерти в Амстердам, Париж ("Стад дьо Франс" на 17 и 19 май), Хамбург в Германия, след това и в Швеция. Това става ясно от прессъобщения, разпространени от "Металика" и от компанията за продажбата на билети "Лайв нейшън".

От август до ноември 2023 г. бандата ще се качи на сцени в САЩ и Канада (Лос Анджелис, Финикс, Детройт, Монреал...), преди да се върне в Европа през май 2024 г. (Мюнхен, Хелзинки, Варшава, Мадрид...). След това отново ще отпътува в Северна Америка (Чикаго, Сиатъл, ...), където ще прави шоуто си до септември 2024 г., пише БТА.

Това е 12-ти студиен албум на "Металика" и първият от 2016 г. насам. Той включва 12 песни, като една от тях - "Lux Aeterna", беше пусната вчера.

Според Джеймс Хетфийлд, един от основателите на групата, заглавието на продукцията "72 seasons" се отнася до "първите 18 години от живота ни, които формират нашата истинска или фалшива същност".

През септември "Металика" се включи в благотворителен концерт в Ню Йорк, организиран от "Глобъл ситизън", припомня АФП.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ирландските селяни от “Баншите” са като в разказ на Йовков, но абсурдно свирепи
Принцеса Ан показва как “резервните” стават първи
“Вина” побеждава “Войната на буквите”
Ан Хатауей в мрачна екранизация
"

Напишете дума/думи за търсене