“Бах и неговите съвременници” в безплатен концерт във Варна тази вечер

Изящен концерт с творби от епохата на великия композитор ще поднесат камерни ансамбли и солисти от НУИ “Добри Христов” в Градската художествена галерия на Варна на 29 ноември.

Очарованието на Барока ще завладее концертната зала на Градската художествена галерия - Варна тази вечер от 19 часа, когато солисти и камерни ансамбли от НУИ „Добри Христов“ канят любителите на изящната музика на пътешествие в епохата на Барока с вход свободен.

Програмата е под мотото “Бах и неговите съвременници” и включва емблематични произведения от Йохан Себастиан Бах и композитори от неговото време, творили в Англия, Италия и Франция.

Сред тях са Жан-Батист Бревал, Жан-Филип Рамо, Георг Фридрих Хендел, Йоханес Матиас Спергер, Доменико Скарлати, Мишел Блаве, Джузепе Тартини, Антонио Солер,
Жан Батиста Перголези и Арканджело Корели.

Изпълнители са ученици от варненското музикално училище, лауреати на национални и международни конкурси. 

„Желанието ни беше да потопим учениците в тази епоха и различните национални школи, които съжителстват по едно и също време в Европа, за да могат младите изпълнители да осмислят по-добре как един и същи стил
се обогатява от националните особености на всяка култура – споделя Румяна Петрова, директор на училището. Получи се една изключително стилна, но разнообразна програма, която е удоволствие за всеки меломан“.

Събитието е част от фестивала на изкуствата „Традиция с бъдеще“, входът е свободен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене