Елтън Джон ще бъде хедлайнер на Гластънбъри за последния си концерт

Елтън Джон Снимка: Facebook/Elton John

"Единственият и неповторим" Елтън Джон ще бъде хедлайнер на фестивала Гластънбъри през юни 2023 г., изнасяйки последното си шоу във Великобритания от прощалното си турне, предадоха световните осведомителни агенции, позовавайки се на организаторите.

По-рано беше съобщено, че британският летен фестивал се завръща във фермата Уърти в Съмърсет от 21 до 25 юни следващата година.

"Изключително сме развълнувани да обявим, че единственият и неповторим Елтън Джон ще бъде хедлайнер на сцена Пирамидата в неделя вечер (25 юни) на Гластънбъри 2023 г. Това ще бъде последното му шоу в Обединеното кралство от прощалното му турне", написаха организаторите в Туитър.

"Не бих могъл да бъда по-развълнуван, че ще бъда хедлайнер на сцена Пирамидата. С наближаването на края на турнето ми "Farewell Yellow Brick Road" няма по-подходящ начин да се сбогувам с британските си фенове", каза на свой ред 75-годишният Елтън Джон.

"Те бяха повече от брилянтни и ме подкрепяха през всички върхове и падения в кариерата ми", добави той.
"Всяка седмица разговарям с нови изпълнители в моето радиопредаване и Гластънбъри често се посочва като ключов момент за старта на кариерите им. Истинската, ентусиазирана подкрепа на фестивала за най-добрите изгряващи таланти е нещо, на което отдавна се възхищавам", каза още Елтън Джон.

Гластънбъри привлича над 200 000 души във фермата Уърти в Югозападна Англия, желаещи да видят десетки от най-големите световни звезди. Миналогодишният афиш включваше изпълнители като Били Айлиш, Зиги Марли, Кендрик Ламар, Оливия Родриго и Пол Маккартни, който на 80 години стана най-възрастният хедлайнер на фестивала.

Джон ще бъде на 76 години, когато ще бъде водещ изпълнител на Гластънбъри.

През последните няколко години певецът ветеран обикаля света с турнето "Farewell Yellow Brick Road", включващо над 300 дати. Концертната му обиколка трябва да приключи следващото лято, отбелязвайки оттеглянето на именития певец след 52 години на път.

Досега Джон изнесе концерти в цяла Европа със спирки в Милано, Париж и Франкфурт. Наскоро певецът завърши и северноамериканската част от турнето на стадион "Доджър" в Лос Анджелис - мястото, където през 1975 г. изнася два ключови концерта за кариерата му. Гости на шоуто му бяха Дуа Липа, Кики Дий и Бранди Карлайл.

Финалната част от концертната обиколка на Елтън Джон включва дати в Австралия, Нова Зеландия и още шоута в Европа догодина. Последният концерт ще бъде в Стокхолм, Швеция, през юли, пише БТА.

По време на турнето мегазвездата поднесе на феновете си изискани шоута, изпълнени с екстравагантни костюми, зрелищни визуални ефекти и класики от каталога му, сред които "Tiny Dancer", "Rocket Man", "Your Song" и хитовия неотдавнашен сингъл "Cold Heart", записан в сътрудничество с поп звездата Дуа Липа.

През 2018 г. Елтън Джон обяви прощалното си световно турне, след като реши да се откаже от изпълненията на живо, за да прекарва повече време с двете си деца.

Амбициозният проект започна в САЩ през септември 2018 г. в Пенсилвания, но беше преустановен заради пандемията от КОВИД-19. Допълнителни забавяния се наложиха и заради травмата, която Елтън Джон получи при падане.

Певецът има бляскава кариера, по време на която е издавал хитови сингли през всяко десетилетие от 70-те години на миналия век насам и е продал над 300 милиона записа по света.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене