Туитър отново спря акаунта на Кание Уест

Кание Уест КАДЪР: Туитър/Pop Base

Компанията "Туитър Инк" спря акаунта на артиста, известен доскоро като Кание Уест, само два месеца, след като достъпът му до социалната мрежа бе възстановен, съобщи Ройтерс.

Илон Мъск каза, че рапърът е нарушил правилата на платформата, които забраняват подтикване към насилие, предаде БТА.

Милиардерът, който притежава Туитър и се определя като абсолютист на свободното слово, през октомври приветства завръщането в платформата на рапъра, който вече се нарича Йе.

"Направих всичко по силите си. Въпреки това той отново наруши нашето правило срещу подбуждане към насилие. Акаунтът ще бъде спрян", написа Мъск в отговор на публикация на потребител на Туитър, който писа: "Илън поправи (акаунта) на Кание, моля".

Йе, който имаше над 30 милиона последователи в Туитър, преди профилът му да бъде блокиран, не отговори на запитванията за коментар. Върху профила на Йе имаше забележка, че е спрян, след като една от по-ранните му публикации показваше символ на свастика в Звезда на Давид.

През последните няколко месеца Мъск изрази желанието си да се налагат по-малко ограничения върху съдържанието, което може да се публикува в Туитър. миналата седмица той каза, че платформата ще предложи "обща амнистия" за някои спрени акаунти.

През миналия месец Туитър възстанови някои спрени акаунти, сред които и на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Засега не е известно дали на Йе ще бъде позволено да се върне в Туитър, от компанията не се отзоваха на искането за коментар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене