"Хуауей“ награди български студенти по информационни технологии

Програмата „Семена за бъдещето“ стартира в България през 2014 г.

Китайският технологичен гигант „Хуауей“ в понеделник връчи сертификати на 30 български студенти, участвали тази година в глобалната програма на компанията „Семена за бъдещето“ (Seed for the future), съобщи Радио Китай.

„През 2014г. в България стартира програмата „Семена за бъдещето“. Тогава бяха наградени 10 български студенти“, каза Ли Шаоуей, генерален мениджър на Huawei Technologies България. Тази година наградата получиха 30 български студенти, което показва, че секторът на информационните и комуникационните технологии е подкрепен от нарастващия интерес на младите хора към иновациите и дигитализацията.

Програмата е важна за студенти, които се интересуват от информационни и цифрови технологии, тъй като запълва празнината между теорията и практиката. „Дигиталните умения са една от най-важните области в образователния сектор и тяхното професионално ниво отваря врати за много възможности“, каза Ли.

"Наградата е нещо специално за мен. Показва, че сме научили нещо и сме придобили нови знания. Това е голям успех и добър старт за мен като студент", каза 21-годишната Севги Мехмедова, която учи информатика и компютърни науки в Икономически университет – Варна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ивайла Бакалова е прелестна и в топ форма 2 месеца след раждането
Ирина Тенчева спря алкохола
Последният майстор-стъклар в Белослав: От 4 г. никой дори не е опитвал да усвои занаята (Снимки)
Актрисата Дженифър Гарнър с нова любов
Брайън Адамс отказва да присъства на наградите „Грами“
"

Напишете дума/думи за търсене