Министър Минеков си купи риболовната енциклопедия на КК "Труд", изрисувана от неговия състудент проф. Виктор Паунов

Писателката Здравка Евтимова открива панаира на книгата в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова и служебния министър на културата Велислав Минеков

Министърът на културата Велислав Минеков се сдоби с най-новото допълнено издание на “Българска риболовна енциклопедия” от Мир Богоев (част от каталога на Книгоиздателска къща “Труд”). Привлечен от майсторските рисунки, създадени специално за енциклопедията от проф. Виктор Паунов, министърът обясни, че е почитател на изкуството на проф. Паунов. Двамата се познават от студентските си години в Художествената академия. А изданието е безценно за всеки почитател на риболова и то точно на Никулден.

Най-грандиозното литературно събитие за годината – Софийският международен панаир на книгата, бе открито официално на Никулден в Националния дворец на културата (НДК).

Има нещо символно в това, панаирът да започне в деня на св. Никола, чието име значи “побеждаващ”. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри панаира. “Над 150 издателства са разположени на тези 4 етажа, пълни с книги, които си остават най-добрият коледен подарък. Защото в изтънелия ни духовен живот е побеждаваща силата на книгата, за да търсим в нея не само утеха, но и вяра и надежда. Да ни учи преди всичко да бъдем добри, добри хора в живота, и да възпитаваме своите деца с добро. Затова е някак символично, че 4-те етажа са пълни с книги с българска литература”, каза Йотова.

Председателят на Асоциация “Българска книга” Десислава Алексиева, Бляна Генова от Столична община, представители на НДК и Областната управа на столицата, много автори и читатели бяха сред първите гости на зимния книжен панаир.

Още в началните часове нетърпеливи читатели останаха доволни от продукцията на над 150-те издателства. На щанда на Книгоиздателска къща “Труд” с номер 203 първата закупена книга бе естествено “Световната футболна енциклопедия”, а напомняме, че всеки, който я закупи, ще участва за една от 24 футболни топки от Катар.

Панаирът, започнал днес, ще продължи до неделя, 11 декември, а вратите му са отворени от 10 до 20 ч. Входът е свободен. 

Илияна Йотова и Велислав Минеков разговарят по време на панаира
Илияна Йотова и Велислав Минеков разговарят по време на панаира
Щандът на КК "Труд" на панаира
Щандът на КК "Труд" на панаира

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене