Диомов качва на сцената внука си и внучката на Ваня Костова - ще изпеят “Звън на китари”

Стефан Диомов е благодарен на публиката, която пълни до краен предел залите на неговите концерти.

Маестрото прави двойно издание в един ден на коледния си концерт

Стефан Диомов се завръща на бургаската сцена с голям коледен концерт на 10 декември в операта. Маестрото го прави след две годишно прекъсване заради пандемията и обещава да е внушителен.

“60 души ще излязат на сцената. За концерта се изискваше много работа и тичане, но мисля, че ще се получи добре”, казва композиторът, който през февруари навърши 77 години.

Наред с песните и танците Диомов вкарва и много мултимедия, за да го превърне във впечатляващ спектакъл. И призовава публиката да си носи камбанки и звънчета, за да се създаде още по-празнично настроение.

Тази година концертът “Коледа е...!” ще се проведе единствено в Бургас и за първи път само с бургаски участници. На сцената ще излязат Тони Димитрова, група “Петте сезона”, дует “Бургас”, Боян Михайлов, хор “Родна песен”, Мария Мутафчиева, Георги Милтиядов, Милица Божинова, Ева, Хари и Яким от “Тоника”, Дани Огнянов, призьорите от конкурса “Бургас и морето” Дишо и Иван и вокална група “Изгревчета”, съпровождани от оркестър с диригент Левон Манукян.

С малки изключения повечето песни, които ще изпеят, са написани от Диомов.

“Този път реших да заложа само на бургазлии. Правя го като жест към тях и младите, на които трябва да се дава шанс за изява", споделя композиторът.

Ванеса и Божидар
Ванеса и Божидар
  На сцената на операта ще излязат и внучката на покойната Ваня Костова - 10-годишната Ванеса, и внукът на Диомов - Божидар, които ще изпълнят песента на “Тоника” “Звън на китари”.

Досегашните коледни концерти на Диомов са били истински празник за зрителите и са се радвали на много публика. Тазгодишният се очертава още по-внушителен и тъй като едно издание не може да побере всички желаещи да го видят, Диомов е решил да раздаде двойна доза празнично настроение.

Затова спектакълът ще бъде представен два пъти в един ден - от 17 и 20 ч с пауза от един час.

“Трудно е като организация, но си заслужава да се види този концерт. Той не може да се проведе в друго време освен по Коледа”, категоричен е маестро Диомов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене