Джил Байдън дари в музей два от тоалетите си

Джил Байдън Снимка: Twitter/@RobinApplebyMD

Първите дами на САЩ обикновено даряват вечерните си тоалети от бала за встъпване в длъжност на президентите на САЩ на музея Смитсониън. Джил Байдън предоставя два костюма, но не и вечерна рокля, предаде Асошиейтед прес.

Първата дама дарява морскосинята рокля от туид и палтото, които носеше на церемонията по встъпването в длъжност на съпруга й Джо Байдън като президент на САЩ на 20 януари 2021 г., както и роклята от вълна и коприна в цвят слонова кост и кашмиреното палто, с които влезе в Белия дом по-късно същия ден.

При встъпването в длъжност на президента Байдън не бяха организирани балове. Байдън стана президент на САЩ в разгара на пандемията от КОВИД-19, когато не се организираха събития на закрито със струпване на много хора.

Предпазните маски за лице в тон с тоалетите на Джил Байдън също ще станат част от колекцията на първите дами в Националния музей на американската история на Смитсониън.

Нейните тоалети ще бъдат официално добавени към облеклата на предшественичките й, сред които са Жаклин Кенеди, Лора Буш, Мишел Обама, Мелания Тръмп и други, на церемония в музея в сряда с участието на първата дама, на дизайнерките на тоалетите - Александра О'Нийл и Габриела Хърст, и на представители на ръководството на музея. Това ще бъде първата публична проява с участието на Джил Байдън след 11 януари, когато при операция бяха отстранени злокачествени лезии от лицето и гръдния й кош.

От Смитсониън казаха, че колекцията на първите дами е сред най-популярните атракции. В нея сега са представени десет вечерни рокли. Пълната колекция съдържа над 1000 експоната, предаде БТА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене