Радио Шумен празнува 50-годишен юбилей с концерт

Екипът на Радио Шумен празнува 50-годишен юбилей 
СНИМКА: Радио Шумен

Радио Шумен празнува  50-а годишнина от създаването си. Юбилеят ще бъде отбелязан с  концерт на 1 февруари от 19 часа в Арена „Шумен“. На следващия ден регионалната медия и Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще проведат научна конференция на тема „Регионалната журналистика, състояние, проблеми, възможности“ с участието на изявени журналисти и преподаватели също от СУ „Свети Климент Охридски“ и УНСС.

Радио Шумен, със слоган „Точно и навреме“, е петата регионална радиостанция на БНР (днес общо девет), открита през 1973 година. Първоначално програмата е 80 минути дневно, а от 2009 г. – 24-часова, като покрива областите Шумен, Разград, Търговище, Русе и Силистра, а сигналът на радиото стига до Велико Търново на запад, до Варна на изток и до Букурещ на север.

От първо студио на Радио Шумен тръгва песента „Оттука започва България”, в момента химн на Община Шумен. В трето студио на Радио Шумен е записан химнът на Община Търговище. Повече от 10 години Радио Шумен беше дом за иконите от разрушената църква в село Марково. Те са реставрирани от сдружение „Българска икона“ и през 2012 година предадени на Шуменската епархия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене