Симеон Гошев пристига с роял "Бьозендорфер" за концерта си в неделя

Симеон Гошев Снимка: Society Sofia Philharmonic

На нов роял "Бьозендорфер" Симеон Гошев ще изпълни Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен в неделя, 5 февруари. Младият пианист, който развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на пианата „Бьозендорфер“. Ето защо фирмата прави жест към концерта му в София и му предостави възможността да си избере рояла, на който Симеон Гошев ще направи дебюта си с Националния оркестър. Инструментът пристига директно от централата на компанията във Виена.
Диригент на вечерта е друг българин, който работи в Европа - Боян Виденов. Той включва в програмата Бетовеновата Симфония №3 „Ероика“.

„Бьозендорфер“ не прави за първи път жест към българските изпълнители. Преди няколко години за концерт на Софийската филхармония с пианистката Дора Делийска те доставиха в зала „България“ най-новия си модел рояли. Далечната дестинация беше прецедент в тяхната практика, който сега с удоволствие повтарят.
„Душата на всеки инструмент може да разцъфти само чрез страстта на хората зад него. От самото си създаване историята на Бьозендорфер е неразривно свързана с великите интерпретатори, учители и страстни любители на музиката. Дълбоко вкоренена в традицията на компанията е връзката с всеки, който кара всяка фибра на инструмента да звучи.“ - казват от компанията.
В списъка с официални артисти на пианата блестят такива имена като Сър Андраш Шиф, Тори Еймъс, Даниил Трифонов, Питър Гейбриъл, Андре Превин и др. Симеон Гошев е в престижния лист от 2021 г.

Билетите за концерта са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене