Българските тенисисти празнуват с тъпан и песни в Нова Зеландия

Димитър Кузманов взе две победи над новозеландци

Българските тенисисти отпразнуваха бурно класирането си за група I за Купа Дейвис. "Българи сме ние! Пием, пеем и се бием", беше песента, с която изразиха радостта си момчетата след историческия успех в Нова Зеландия. В купона се включи и български тъпан.

Рекордьорът по победи за Купа Дейвис Димитър Кузманов записа успех №25 на сингъл в отборната надпревара. Мико помогна с две нови победи на сингъл за историческото класиране на България за Световна група I за Купа Дейвис. След срещата Кузманов благодари за страхотната подкрепа на българската общност в Нова Зеландия.

"Чувствам се страхотно да победя тук пред толкова български фенове, които ни подкрепяха през цялото време. От името на всички в отбора искам да благодаря на всеки, който дойде от всички точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше много важно за нас и тази победа е за вас", заяви Кузманов. Той надигра Аджийт Рай с 6:3, 5:7, 6:4.

Така българският национален отбор по тенис постигна голям успех, като се класира за Световна група I за Купа Дейвис. Нашите поведоха с 3:1 победи при гостуването си на Нова Зеландия в Крайстчърч. Така България си осигури крайната победа още преди последната среща.

В събота Александър Лазаров и Димитър Кузманов спечелиха първите си мачове на сингъл. Лазаров се наложи със 7:6(1), 6:2 над Аджийт Рай, а Кузманов победи Киринпал Пану с 5:7, 6:3, 6:2. След това Пьотр Нестеров и Александър Донски изиграха много силен мач на двойки, но отстъпиха на специалистите в карето Майкъл Винъс, който е шампион от Шлема, и Артьом Ситак след час и 45 минути игра - 4:6, 6:3 и 3:6.

Купонът в съблекалнята
Купонът в съблекалнята
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене