"Бони М" и румънката Инна идват в Казанлък за Празника на розата

По традиция конкурсът за красота "Царица Роза" е сред най-чаканите събития в програмата на Празника на розата в Казанлък. 
Снимка: Ваньо Стоилов

Това съобщи днес кметът на общината Галина Стоянова. Световноизвестната група и най-продаваната румънска изпълнителка ще бъдат кулминацията на празника, който тази година се провежда за 120-и път в края на май и началото на юни. Техните концерти ще бъдат на откритата сцена на централния градски площад "Севтополис" и са осигурени със средства на дарители. За зрителите шоуто ще бъде безплатно.

Наред с тях в програмата на празниците са още изпълнения и на популярни български певци като Орлин Горанов, Орлин Павлов, Маргарита Хранова и други. На 4 юни, неделя, на площад "Севтополис" ще пее Николина Чакардъкова, която ще бъде в града на розите с целия си ансамбъл.

В рамките на празника ще се проведе и 55-ото издание на конкурса за красота "Царица Роза", която по традиция се избира сред казанлъшките абитуриентки. Новото тази година е, че за царицата и нейните две подгласнички ще бъдат ушити нови рокли по проект на Жени Живкова. За да достигне до повече хора, спектакълът по избора, предвиден за 19 май, ще бъде излъчван на големи видеостени и ще може да се наблюдава от площад "Севтополис". След финала на конкурса новоизбраната "Царица Роза" ще бъде представена на казанлъчани и гостите на града веднага на сцената на площада.

По време на Празника на розата Казанлък за първи път ще бъде домакин и на традиционната среща на главните редактори и издатели на български вестници в чужбина, която организира БТА, съобщи още Галина Стоянова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене