Максим Генчев: БНТ поиска дъщерята на президента

Режисьорът опровергава шефа на националната телевизия, че проектът е спрян

"От БНТ поискаха Дарина Радева за ролята на Сара в "1349". Но има поне още 10 момичета, претендентки за трите роли."

Това каза вчера за "България Днес" режисьорът Максим Генчев. Той добави, че "дъщерята на президента е вкарана в политически спекулации" и това е изключително непочтено.

Филмът на Максим Генчев "1349" е по повестта на Иван Вазов "Иван Александър". Проектът спечели субсидия от БНТ тази година. За ролята на еврейката Сара се спряга младата актриса Дарина Радева, дъщеря на президента Румен Радев. Ако й бъде поверена, това ще е първата централна роля в нейната кариера.

Максим Генчев вярва, че филмът "1349" ще бъде реализиран
Максим Генчев вярва, че филмът "1349" ще бъде реализиран

"Замесиха това дете с политическа цел. Сякаш президентът ще ми помогне с 280 000 лева от БНТ. Това е просто нелепо! Не е дори глупост, това е пропаганда, че аз не бива да правя филми", възмущава се бившият актьор. Той заяви, че тепърва предстои кастинг. Генчев обаче не издаде имената на десетте млади актриси, които заедно с Дарина Радева ще се състезават за пресъздаването на трите централни женски образа в лентата.

Според изявление на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков пред СЕМ телевизията най-вероятно ще се откаже да прави новия филм на Максим Генчев, тъй като не са спазени конкретни изисквания и най-вероятно бюджетната комисия няма да му даде финансиране. Не на това мнение обаче е Максим Генчев.

Президентската щерка Дарина Радева е само една от кандидатките за ролята на Сара
Президентската щерка Дарина Радева е само една от кандидатките за ролята на Сара

"Аз не съм видял стенограмата от заседанието на СЕМ, но има някакви извадки, в които пише, че ако за този проект няма достатъчно финансиране, няма да бъде реализиран. Но това е фейк новина", категоричен е Генчев. Той настоява, че "има договор за предподготовка на филма с БНТ". "Ние имаме разработен декор, имаме и авторските права от носителите. Това е процедура. Бюджетна комисия трябва да види дали за исторически филм са достатъчни парите, които БНТ отпуска. Ако те не са достатъчни, се предприема търсене на допълнителни средства", обоснова увереността си, че лентата ще стигне до зрителите, режисьорът на филма "Ботев".

Чакаме решение за започване на филма, обяви очакванията си той, позовавайки се на процедурите, които трябва да бъдат спазени.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене