Как да се справим с лошия дъх за 5 минути

Според статистиката от 5 до 60% от хората в света страдат от различни нива на лош дъх. Дори ако се грижите за устата си всеки ден и не ядете много чесън, понякога лошият дъх може да бъде много подъл и дори да съсипе и най-романтичната среща. Какво може да направите, ако това имате извънредна ситуация, а не ви се намира дъвка подръка?

Причини, поради които имаме лош дъх

Той се появява благодарение на бактериите, които се размножават като резултат на лошите ни навици. Ако имате този проблем, трябва да помислите за по-добра хигиена на устата и езика и, разбира се, за по-добри хранителни навици.

Ето някои от най-честите причинители на лошия дъх:

1. Хранене на богати на сяра храни

2. Пушене и алкохол

3. Микроорганизми в устата

4. Болест на венците

5. Стрес и тревожност

6. Перорални инфекции

7. Гниене на зъбите

Ако трябва да се отървете от лошия дъх веднага, а нямате четка за зъби или дъвка в момента, има някои ефективни начини за намаляване на миризмата.

1. Пийте вода

Бактериите в устата отделят мръсен газ, а слюнката спъва това. Колкото по-хидратирани сте, толкова по-малко ще ви тормози лошият дъх. Така че, ако ви е пресъхнала устата, изпийте чаша вода.

2. Дъвчете мента, магданоз или босилек

Ако сте на парти, просто сдъвчете няколко листа мента, магданоз или босилек. Определено няма да ви изчистят зъбите, но ще ви спестят неудобството от лошия дъх със силен аромат. Това е доста ефективен, но за жалост краткотраен метод.

3. Яжте ябълка

Винаги излизайте с ябълка от вкъщи. Този плод съдържа окислени полифеноли, които помагат да се неутрализира лошата миризма в устата. Освен това почистват зъбите.

4. Изсмучете един лимон

Лимоните не са просто здравословни, но са и полезни срещу лош дъх, защото убиват бактериите, които може да предизвикат нежелана миризма. Изсмучете парче лимон или го изцедете в чаша вода. Този способ е много ефективен, след като ядете чесън или лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене