Наркотици може да отнемат US визата на принц Хари

Принц Хари и Меган Маркъл КАДЪР: Туитър/@troubleshade

Признанието на принц Хари, че е употребявал наркотици, може да застраши визата му за САЩ. Това предупреди американската адвокатка Неама Рахмани, настоявайки, че “няма изключение за кралски особи”, цитиран от в. “Дейли мейл”. Херцогът на Съсекс разкри преди месеци в мемоарите си Spare и в телевизионни интервюта, че в миналото е приемал кокаин, канабис и халюциногенни гъби.

Заради признанието в САЩ има призиви молбата му за американска виза да бъде публикувана, за да се види дали е разкрил употребата на наркотици, преди да емигрира в Калифорния със съпругата си Меган Маркъл през 2020 г. Законът за имиграцията в Америка предвижда строги наказания за лъжа пред имиграционните служители, включително депортиране и забрана за кандидатстване за гражданство.

“Признанието за използването на наркотици обикновено е основание за недопустимост. Това означава, че визата на принца трябваше да бъде отказана или отменена, защото той каза, че е използвал кокаин, гъби и други наркотици”, убедена е Неама Рахмани.

Базираният в Тексас имиграционен адвокат Сам Адеър обаче смята, че е “малко вероятно тези признания да представляват проблем”, тъй като

няма наказателни присъди по тях

Не е известно какви точно въпроси са били зададени на Хари, когато е кандидатствал за американската си виза, тъй като все още не е ясно какъв документ за пребиваване е получил. Въпреки това питането към повечето туристи от Обединеното кралство е: “Нарушили ли сте някога закон, свързан с употреба или разпространение на незаконни наркотици?”.

В мемоарите си Хари пише, че марихуаната наистина му е помогнала с неговата травма.

“Кокаинът не направи нищо за мен, беше по-скоро социално нещо и със сигурност ми даде чувство за принадлежност, мисля, че вероятно ме накара да се чувствам различно от начина, по който се чувствах, което беше нещо като смисъл”, заяви синът на крал Чарлз III.

Заради това фондация Heritage настоява, че ако граничните служители са знаели за случая на Хари, това повдига въпроса дали той е получил специално отношение, защото е принц, а съпругата му е телевизионна звезда, което те смятат, че би било незаконно.

“Визовите досиета са поверителни съгласно закона, следователно не можем да обсъждаме подробностите за отделните случаи”, обяви говорител на Държавния департамент.

В автобиографията си Хари разкрива, че за първи път е

взел кокаин на 17 г.

Той призна още, че е приемал магически гъби на изпълнено със знаменитости събитие в Калифорния и е пушил канабис след първата си среща с Меган.

Наскоро принцът дори разказа за опита си с психеделичния наркотик аяуаска: “Той ми донесе усещане за релаксация, освобождаване, комфорт и лекота”.

Отдавна се спекулира, че Хари може да се е преместил в САЩ с бърза виза, която се дава на хора с “изключителни способности” – известна като виза O-1. Такава имат канадският певец Джъстин Бийбър и австралийският актьор Хю Джакман. Тя обаче се дава за три години, което означава, че подновяването на документите за престой зад океана на Хари може да стане след седмици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте коя е новата изгора на Благо Джизъса (Снимки)
Галена: Доживях да се видя булка (Снимки)
Актьорът Джони Деп става на 60 години
Дженифър Анистън показа белите си коси и не се притеснява от тях
Том Холанд си взима година почивка от Холивуд, последната му роля го „разбила“

Напишете дума/думи за търсене