С хумор и силен бизнес нюх актьорът Райън Рейнолдс удвои богатството си в криза

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс
СНИМКА: instagram/blakelively

В тандем със съпругата си Блейк Лайвли холивудската звезда умно инвестира изкараното от филми

Докато много хора се оплакват, че губят пари заради икономическата криза, холивудската звезда Райън Рейнолдс удвои богатството си. Макар да е сред най-добре платените актьори на Холивуд през миналата година, забогатяването му не се дължи единствено на заработените 71,5 млн. долара от участието му във филма “Свободен играч”. Канадският актьор печели много повече от невероятния си бизнес нюх къде да инвестира парите си.

Преди дни стана ясно, че той ще получи около 300 млн. долара, след като втората по големина телекомуникационна компания в САЩ предложи да купи малка телефонна мрежа, в която Рейнолдс има 25-процентов дял. Сделката за придобиването на Mint Mobile от T-Mobile е за общо 1,35 млрд. долара, като договорката е Рейнолдс и съдружниците му да получат пари в брой, но и да запазят част от акциите си. Актьорът ще продължи да има творческа роля в компанията и ще бъде неин говорител, тъй като се смята, че благодарение на успешното рекламиране на мрежата от друга негова фирма тя се е развила толкова бързо.

“Ние сме толкова щастливи, че T-Mobile победи агресивна оферта в последния момент от майка ми Тами Рейнолдс”, пошегува се Райън Рейнолдс в прессъобщението за продажбата на Mint Mobile. Закачката на роднинска тема не е случайна, тъй като за него и жена му Блейк Лайвли вече се говори като за следващата милиардерска двойка на Холивуд. Съпругата му също не разчита само на успешната си актьорска кариера. Преди месеци тя пусна собствена марка безалкохолна напитка, която предизвика фурор сред любителите на газирани питиета. Актрисата разказа, че се е вдъхновила да я направи,

защото не пие алкохол, но пък обича да общува с хора на по чашка

Двамата се запознават на снимачната площадка на филма “Зеленият фенер” през 2010 г. По това време Райън Рейнолдс е женен за колежката си Скарлет Йохансон, а Блейк Лайвли излиза със своя партньор от сериала “Клюкарката” Пен Баджли. Тя обаче се разделя с него няколко месеца след запознанството си Райън Рейнолдс. Той също се развежда със Скарлет Йохансон. През октомври 2011 г. за първи път се появяват слухове за техни любовни отношения, след като са забелязани да излизат заедно от апартамента на актьора в Бостън. Година по-късно вече са семейство. Женят се на тайна церемония в Южна Каролина през септември 2012 г. Оттогава винаги са заедно, като признават, че въпреки многото си ангажименти гледат да не се разделят повече от ден. Освен това се стараят да не се приемат твърде сериозно и често се шегуват един с друг в социалните мрежи, което ги превръща в една от най-харесваните двойки в Холивуд. Важно е не само да си влюбен, но и да харесваш човека до себе си, да растете заедно и да се учите един от друг, признава 46-годишният канадски актьор.

Още докато е ученик в родния Ванкувър, започва сам да изкарва джобните си пари. И двамата му родители са търговци, но той не тръгва по техния път, а

става разносвач на вестници

Артистичният му талант обаче е забелязан и на 15 г. получава роля в тийнейджърски сериал. “Да ми плащат по 150 долара на ден, беше сбъдната мечта. Чувствах се като милионер”, спомня си Рейнолдс. Играе още малки роли в редица телевизионни сериали, но се обезсърчава и напуска актьорството на 19-годишна възраст, за да се запише в Политехническия университет във Ванкувър. Няколко месеца по-късно обаче се запознава с канадския актьор Крис Уилям Мартин, който го убеждава да опита отново и да се преместят заедно в Лос Анджелис.

Първоначално Рейнолдс играе предимно в американски комедии. През 2014 г. обаче е поканен в екипа по създаването на “Дедпул” от поредицата за супергерои “Х-Мен”. Американската филмова компания “Туентиът сенчъри студиос”, която го продуцира, отпуска обаче едва 58 млн. долара, което е твърде малък бюджет за такава продукция. И тъй като няма достатъчно пари за реклама, Райън Рейнолдс пренася хумора от актьорското си участие във филма и в неговото промотиране. Социалните мрежи са наводнени със смешни видеоклипове за лентата, за продажби на храната на супергероя Дедпул и всякакви запомнящи се провокации. Интересът към филма е невероятно голям, а приходите надхвърлят десет пъти вложените в създаването му средства. Затова следва и втора част.

Рейнолдс осъзнава силата си в правенето на малки рекламни клипове и създава своя продуцентска компания. В нея по-късно се включва и съпругата му Блейк Лайвли. Двамата

вече са родители на четири дъщери,

като последната се роди през февруари. Актьорът отбеляза появата на бебе №4 с присъщото си чувство за хумор. Написа в социалните мрежи, че не се е подготвял много, просто трябвало само да почисти къщата.

През 2020 г. канадецът се впусна в друго лудо бизнес начинание. Заедно с колегата си Роб Макелхени купи малкия футболен “Рексъм” в Уелс. Тимът е едно от малкото останали да функционират неща в едноименния бивш миньорски град. Освен че го спасяват от закриване, двамата актьори се опитват да го изстрелят и към върховете на Английската футболна лига. Тъй като процесът не е никак лесен, решават да създадат документален сериал за опита си.

Продукцията “Добре дошли в Рексъм” бе пусната миналото лято по видеоплатформата “Дисни” и предизвика истински фурор в света на спортната документалистика. Отново се заговори за ефект “Райън Рейнолдс”, както при промоцирането на “Дедпул”. Самият актьор нарече ангажирането си с “Рексъм” приключение, което не може да се сравни с нищо друго в живота му.

“Харесва ми, защото това е дългосрочен проект. Срещнах футболен запалянко, който ми разказа, че прахът на неговия дядо е разпръснат на стадиона. Гледам на това място като на църква. В родната ми Канада хората са обсебени от този клуб. Продадохме 24 000 фланелки и много от тях заминаха за Северна Америка. Дори аз вече не мога да си намеря една. За мен обаче най-трогателни са подкрепата, която клубът получава от местната общност, и фактът, че Рексъм се превърна в туристическа дестинация”, обясни пред Би Би Си Райън Рейнолдс.

По-рано той инвестира успешно и в алкохолен бизнес, което му позволява да участва и в други некомерсиални проекти като създаване на кухни за бедни в САЩ и Канада и подпомагане на болници в двете държави по време на пандемията.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене