Пророчество: Иво Димчев казал на Мария Силвестър, че ще бъде водеща

"Приятелките“ от детство Мария и Иво

Беше ме страх да общувам с хората, но го преборих, като общувах с хората, казва хубавицата

"Като бяхме малки, много сме си говорили с Мария да се насочи към телевизията и й предрекох, че ще отиде на екрана", каза само за "България Днес" колоритният артист Иво Димчев по повод хилядите тв изяви на красивата програмна водеща и модел Мария Силвестър. И добави: "Тя не ми вярваше отначало, но така се случи, че излязох прав! Аз съм й фен освен много близък приятел - познаваме се над 20 години, още преди да започне да се занимава с телевизия. Тя просто е направена за пред камера, а мозъкът й - за микрофон", възхищава се на ореола й певецът.

Бизнес дамата Христина Бобокова
Бизнес дамата Христина Бобокова

Видео инсталация, представяща малка част от хилядите репортажи на Мария Силвестър като "лудия репортер", събра артистичния столичен ъндърграунд в галерия "Структура". Самата Мария сподели, че това не е безгранично черпене на лудост, а втурване в най-големия й страх отпреди време - да общува с хората.

Режисьорът Димитър Коцев-Шошо
Режисьорът Димитър Коцев-Шошо

"Така успях да го преборя, влизайки 100-процентово в това притеснение. Онова, което инсталацията показва, е едновременно работата ми и в медия, и върху мен самата, борейки страха. А за да стане това, трябва да влезеш в тъмното и сянката" - казва Силвестър.

Певицата Ваня Щерева
Певицата Ваня Щерева

Синеоката чаровница е убедена, че там се влиза без фенерче и само със себе си. "Каквото ти дадат да видиш - това е, и ходиш бос задължително! Защото най-добре осъзнаваш къде стъпваш, когато си бос, особено в тъмното. И като всеки ходещ без обувки човек имам рани. Повечето болят, но съм доволна, че са ми се случили. Иначе няма смисъл от тях. И ако не ти носят усещане за болка, значи не си разбрал урока", добавя Мария. Тя няма любима конкретна случка и казва, че целият процес от началото му до ден днешен, паралелно с откриването на нея самата, е най-любимият й.

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош
Бившият директор на НДК Мирослав Боршош

Мис България 2006 г. Славена Вътова с малката Ана
Мис България 2006 г. Славена Вътова с малката Ана

На пърформанса бяха и сценаристът на сериала "Вина" по БНТ Ваня Николова и водещият светските новини по Нова тв Мариян Станчев - Мон Дьо. Те са първият екип от 2004 г., в който Мария стартира с "Тройка по никое време", на което Ваня е изпълнителен продуцент, като продължение на "Тройка на разсъмване". "По концепция Мария трябваше да бъде "лудият репортер" и да ходи по улиците и да пита хората какво мислят по въпроси, поставени във вестниците. Ние не знаехме, че тя е "луда" сама по себе си. Тогава Мон Дьо стана водещ на светските новини и тези бяха неговото и на Мария тв дебюти", сподели Николова. Тя твърди, че с екипа тогава са направили много силен портрет на епохата ни. "И когато сега ги гледаме, виждаме къде сме били и къде сме стигнали. Макар и да са ни се карали за репортажите, си прокарахме пътя и устояхме позициите си", добавя още сценаристът.

Модният дизайнер Мариела Гемишева
Модният дизайнер Мариела Гемишева

Мон Дьо пък е убеден, че в България такива "луди" репортери като Мария е нямало, няма и сега. "Много хора опитаха да я имитират в годините, но безуспешно! Тя е самобитна, автентична и не може да бъде повторена! Тя е богиня!", възхвалява естествения талант на Силвестър някогашният политически репортер.

“О! “Лудите” не сме остарели и може
пак да се съберем!”, казаха Мон Дьо и Ваня
“О! “Лудите” не сме остарели и може пак да се съберем!”, казаха Мон Дьо и Ваня

Мон Дьо добавя още, че днес като гледа видеата точно преди изборите в неделя, си дава фрапиращата сметка, че "Ама нищо-нищо не се е променило! И е добре доста хора да изгледат отново репортажите и да видят къде е България и какво се е случило с нея. Защото това е отражение на цялата ни действителност на заобикалящия ни свят".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене